La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

Qui som?

LA INTERVIA és el nou mitjà de comunicació digital de l’Eixample amb vocació de convertir-se en un projecte de comunicació popular, crític i participatiu.

LA INTERVIA és independent de qualsevol poder econòmic o polític i ens organitzem de manera assembleària, horitzontal i autogestionada.

Una informació propera LA INTERVIA és un diari fet pel veïnat i dirigit al veïnat, que neix als barris de la Sagrada Família i el Fort Pienc, i que vol arribar als diversos barris que conformen l’Eixample.

Un mitjà lliure LA INTERVIA creu en la informació lliure. És per això que el contingut que produïm —text, imatges, infografies, material audiovisual— el compartim a través de llicències lliures CC BY-NC-SA.

Una eina de transformació LA INTERVIA no vol ser un mitjà de comunicació local més, sinó una eina de transformació social de proximitat, un espai d’actualitat, reflexió, anàlisi, creació i lluita. També un instrument de cohesió del teixit associatiu i dels veïns i veïnes dels barris de l’Eixample.

A LA INTERVIA tractem temes diversos amb sensibilitats diverses, però no acceptem cap tipus de llenguatge sexista, racista, homòfob, espanyolista o discriminatori de qualsevol tipus.

LA INTERVIA aposta per la informació en català, perquè és la llengua pròpia i de cohesió dels nostres barris i dels Països Catalans.

Un projecte obert a col·laboracions A LA INTERVIA creiem en un model comunicatiu horitzontal i obert a la gent. Volem recollir la vostra opinió i la difondrem: què penseu, què sentiu, què us importa? Perquè no volem ser només un consell redactor, sinó que volem convertir-nos en un projecte de barri, estem oberts a les vostres col·laboracions… i a la vostra participació!

Les seccions de LA INTERVIA:

Veus del barri Un espai de conversa i reflexió amb persones diverses sobre temes variats, una simfonia de veus que travessen el silenci i ofereixen nous punts de vista sobre els nostres barris i el món que habitem.

Vies paral·leles Algú va dir que al cor hi portem un món nou. Un món nou de relacions, nou de formes d’organitzar el nostre entorn i nou de tot allò que ens fa créixer en positiu. Aquesta secció recull i mostra allò que ens permet construir la nostra pròpia Icària; els projectes i les iniciatives que, al barri, creen xarxes contra l’aïllament.

A fons Reportatges i anàlisis en profunditat de qüestions que afecten al barri, siguin d’actualitat o històriques. Recerques rigoroses que se submergiran en els detalls més destacats d’assumptes que tenen a veure amb nosaltres d’una manera o altra.

L’interpati Notícies breus d’actualitat. Assabenta’t del que s’esdevé al dia en dia dels nostres barris, amb curiositats i seguiment dels petits i grans relats que formen part de la nostra història quotidiana.

Punt de mira Articles de denúncia social i política, de conflictes visibles i silenciats, de problemàtiques i respostes ciutadanes.

Mira tu! Un espai d’arxiu, producció i difusió multimèdia que intenta trencar la unidireccionalitat en l’emissió informativa fent partícip a les receptores i receptors en la transmissió de la informació. Creiem que existeixen altres formes de representar el món que ens envolta.

Què n’opines? Un espai per comptar amb punts de vista diferents, veus que trenquen el discurs dominant o que van més enllà de les anàlisi fàcils de la realitat. Testimonis del barri i col·laboracions externes.

Agenda El punt de trobada dels actes i esdeveniments organitzats pels col·lectius del barri.