La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

Dos anys denunciant els feminicidis

El col·lectiu de dones, lesbianes i trans* Degenerades decideix acomiadar l’acció mensual contra els feminicidis. Gairebé dos anys després de la primera convocatòria posen punt i final a l’acte de denúncia per “trobar noves maneres de seguir al carrer i seguir assenyalant i mostrant el nostre rebuig als feminicidis”, segons exposen en el seu comunicat.
Dos anys denunciant els feminicidis
Acció de l'1 de juny contra els feminicidis organitzat per Degenerades / DEGENERADES
abril 06
07:55 2017

Des del 5 de maig del 2015, cada primer dilluns de mes Degenerades ha convocat concentracions contra els feminicidis sempre que durant el mes anterior hi hagués hagut alguna dona o infant assassinat coma conseqüència de la violència masclista. En aquests dos anys no hi ha hagut cap mes en què hagin pogut suspendre les concentracions, ja que en aquest període han sigut més de 200 assassinats a l’Estat espanyol, segons dades de Feminicidio.net

Però tal i com denunciaven durant les concentracions, no són únicament xifres, sinó “vides que ja no hi són”. Des de minuts de silenci, performance, manifestacions a moments per alçar la veu, han estat diverses les formes que el col·lectiu ha utilitzat per visibilitzar els assassinats masclistes.

Comparteix