La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

Conversa amb Cupido

Per Sant Valentí, Laura Gallofré, il·lustradora i feminista, reflexiona sobre els llaços entre l'amor romàntic, el capitalisme i el patriarcat.
Conversa amb Cupido
LAURA GALLOFRÉ
febrer 14
08:00 2017

Jo no ho he experimentat mai que em travessin el cor amb una fletxa però no crec que sigui gaire agradable. Com pot ser que un gest tan dolorós s’hagi convertit en el màxim exponent simbòlic de l’amor?

Suposo que els teus mestres, el Capitalisme i el Patriarcat, han intentat educar-te de la millor manera. El que no t’han explicat és que únicament és pel seu propi bé, que els és ben igual que la gent construeixi relacions tòxiques on el mal tracte, l’abús de poder i la possessió siguin l’eix central de les seves relacions. L’únic que volen és crear falses felicitats, tenir a tothom controlat i guanyar molts i molts diners.

Només vull que sàpigues que, si vens a buscar-me, lluitaré amb totes les meves forces i faré tot el que calgui abans que el teu verí letal d’amor romàntic em travessi el cor.

Jo no sé si els àngels dormen o no però espero que no dormis tranquil després de saber la veritat, i em sap greu dir-t’ho Cupido, però et desitjo la mort ara i per sempre, per tot el que signifiques i per tot el que comportes.