La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

El veïnat del Fort Pienc prepara mesures per reclamar la reobertura del servei de pediatria del CAP Sant Joan

Salut ha comunicat de forma deficient el trasllat i algunes famílies no se n'havien assabentat
El veïnat del Fort Pienc prepara mesures per reclamar la reobertura del servei de pediatria del CAP Sant Joan
Les famílies afectades pel trasllat es van reunir ahir en assemblea
juliol 17
09:07 2015

Des d’aquest dilluns els més de 3.000 usuaris del servei de pediatria del CAP Passeig de Sant Joan del Fort Pienc han estat traslladats al CAP Pare Claret de Gràcia. Algunes famílies van rebre la notificació d’aquest canvi dos dies abans que es produís, i algunes encara no han rebut cap carta i se n’han assabentat a través de familiars, amics o veïns. Ahir dijous una cinquantena de persones es van reunir en assemblea a la Plaça del Fort Pienc per començar a pensar accions i mesures per tal de reclamar la reobertura del servei de pediatria del CAP Sant Joan.

Els motius del trasllat, segons l’Institut Català de la Salut, són d’eficiència i de millora del servei. Però la realitat és que les famílies del Fort Pienc hauran d’anar fins a Gràcia (augmentarà més de dos quilòmetres la distància que han de recórrer) per gaudir un servei, el de pediatria, que, tal i com van expressar ahir les famílies en assemblea, és vital que sigui de proximitat.

La majoria de famílies han optat per demanar el trasllat al cap de Roger de Flor, perquè els queda més a prop de casa, però no totes ho han aconseguit degut a la saturació que pateix aquest centre sanitari. A més, tot i que des de Salut els van dir que mantindrien el mateix metge, algunes famílies van denunciar que els han canviat el pediatre sense avisar.

Entre les mesures que es van proposar i que aniran perfilant els grups de treball que es van crear a l’assemblea, figura la reclamació i la recollida de signatures (que ja va començar i acumula més de mil firmes a la plataforma change.org) per dur-les tant al Servei Català de la Salut, el Síndic de Greuges i la Síndaca Municipal. En paral·lel també està previst organitzar mobilitzacions abans que la majoria de famílies marxi uns dies de vacances a l’agost.

Per la seva banda, el nou conseller tècnic del districte de l’Eixample, Toni Coll, va explicar que des del consistori es facilitarà al veïnat tota la informació que es pugui aconseguir de la Generalitat, i que es pressionarà perquè es reobri el servei de pediatria del CAP Sant Joan.