La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

Recuperem el Niza confia que el nou Ajuntament redreçarà el conflicte per l’antic cinema

L'associació reitera en una concentració el seu rebuig a la instal·lació d'un supermercat Mercadona a l'antic cinema Niza
Recuperem el Niza confia que el nou Ajuntament redreçarà el conflicte per l’antic cinema
El veïnat ha omplert els formularis del procés participatiu sobre l'ús de l'antic cinema Niza
juliol 09
21:39 2015

L’arribada d’Ada Colau a l’alcaldia de Barcelona ha obert un nou capítol en la lluita veïnal contra la construcció d’un Mercadona de 1.500 metres quadrats a l’antic cinema Niza. Un capítol amb més esperança que si Xavier Trias hagués continuat al capdavant de l’Ajuntament. Així ho ha expressat l’associació Recuperem al Niza durant la concentració que ha dut a terme avui davant l’antic cinema per reivindicar que el Niza no es converteixi en un Mercadona.

“Confiem que el nou consistori pugui redreçar la situació i obrir un diàleg entre les parts implicades per arribar a una situació satisfactòria que tots volem i que el barri necessita”, ha expressat l’associació per boca de Joan Itxaso.

La concentració d’avui, més simbòlica que reivindicativa, ha volgut recordar l’inici de les mobilitzacions contra la instal·lació d’un Mercadona a l’antic cinema d’avui fa un any. En aquests dotze mesos, Recuperem el Niza ha practicat una defensa de l’espai del Niza per diversos fronts.

El primer, el judicial, amb un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) amb què es va demanar anul·lar diversos punts del Pla de Millora Urbana (PMU) promogut per la immobiliària Cel Urbà respecte a l’antic cinema. El PMU s’havia aprovat amb el vistiplau de l’Ajuntament liderat per Xavier Trias i sense comptar amb l’opinió de les entitats del barri, que proposen una compensació de superfícies d’equipament entre l’illa d’Aigües de Barcelona (situada al carrer Mallorca entre Lepant i Marina) i l’interior d’illa del Niza.

En paral·lel, l’associació ha impulsat un procés participatiu per recollir l’opinió del veïnat sobre l’ús que ha de tenir el Niza. Durant la concentració d’avui, que ha agrupat una trentena de persones davant de l’antic cinema, diversos veïns han omplert els fulls per decidir quins equipaments han d’ocupar l’espai del Niza.

“Si Mercadona surt del projecte el conflicte es pot reconduir cap a una solució satisfactòria cap al bé comú del barri”, ha afirmat l’associació.

Recuperem el Niza també ha recordat l’impacte negatiu que tindria per al Mercat de la Sagrada Família i el petit comerç del barri l’arribada d’un Mercadona, i ha denunciat el dèficit d’equipaments que arrossega el barri de la Sagrada Família. Itxaso ha assegurat que en els tres darrers mandats municipals no s’han invertit els 12 milions d’euros en equipaments que correspondrien al barri. “Ens han tractat com un barri ric i la Sagrada Família no ho és”, ha afegit.

L’associació, a més, ha anunciat que prepara un gran acte de cara a la tardor per continuar reivindicant que l’espai del Niza es dediqui a equipaments per al barri en lloc d’un Mercadona.