La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

La campanya “Sergi Llibertat” vol aturar l’entrada a presó d’un jove antifeixista

Sergi Hernández, jove veí de Badalona, està condemnat a tres anys de presó pel Tribunal Suprem per una agressió amb l'agreujant de motivació ideològica durant una concentració contra un concert organitzat pel partit ultradretà Democracia Nacional el 12 d'octubre de 2011.
La campanya “Sergi Llibertat” vol aturar l’entrada a presó d’un jove antifeixista
Roda de premsa d'inici de la campanya #SergiLlibertat ./ CARLA LEONA
juny 30
18:24 2015

“Tres anys de presó és la condemna que imposa el Tribunal Suprem a en Sergi i en Rubén, augmentant en un any la sentència inicial de 2 anys de presó imposada per l’Audiència Provincial de Barcelona el passat novembre de 2014 per la participació en una manifestació antifeixista que va protestar a les portes d’un concert neonazi organitzat per Democràcia Nacional el 12 d’octubre de 2011 a Barcelona.”

Així arrencava ahir passades les set del vespre la roda de premsa convocada pel grup de suport “Sergi Lliberat” davant les portes de l’Audiència Provincial de Barcelona. Prop d’una cinquantena de persones van mostrar el seu suport i solidaritat amb el jove antifeixista i llibertari Sergi Hernández, veí de Badalona i Sant Andreu, i van demanar la seva posada en llibertat.

A l’acte, van participar la seva advocada, Begonya Casado i la regidora de la CUP-Capgirem a l’Ajuntament de Barcelona, María José Lecha, així com el jove condemnat, que va exposar el seu cas davant dels mitjans que van acudir a l’acte.

Evitar l’entrada a presó demanant l’indult i que es suspengui fins a resoldre’s

Gisela, portaveu del grup de suport, va començar l’acte llegint un comunicat on s’explicaven els fets pels quals l’activista ha estat condemnat juntament amb un altre jove. La nit del 12 d’octubre de 2011 va tenir lloc un concert neonazi a la sala de festes The Other Place del barri de Poblenou, organizat pel partit ultradretà Democracia Nacional.

Després d’una manifestació antifeixista contra el dia de la Hispanitat, un grup de persones es va desplaçar fins a la sala de concerts per denunciar i evitar l’apologia del racisme, el feixisme i l’homofòbia que s’estava promovent amb el concert neonazi, que prèviament havia estat prohibit a Sabadell.

La polícia va impedir la concentració antifeixista dispersant-la amb càrregues, i va detenir els dos joves, en Sergi i en Rubén. Se’ls va acusar de desordres públics i danys a la porta del local i agresions a Alejandro Fernández, neofeixista, militant de PxC a Sabadell i un dels impusors del Casal Tramuntana, que va resultar ferit al sortir a l’exterior del concert.

El 9 d’octubre de 2014, els dos joves condemnats, veïns de Badalona i Barcelona respectivament, van ser jutjats per l’Audiència Provincial de Barcelona que finalment va interposat la sentència de dos anys de presó. Ara, el Tribunal Suprem, ha augmentat la pena a un any més de presó.

“Aquesta és una sentència d’un judici polític, un cas de repressió a les que lluitem, a les que ens organitzem”, va exposar la jove portaveu del grup de suport.

A continuació, Sergi Hernández  va explicar la situació judicial en què es troba el seu cas i va denunciar que la sentència és “una condemna política d’un judici polític”, ja que, segons Hernández, els van condemnar per assistir a la manifestació sense tenir cap prova de que l’agressió al conegut neonazi va ser feta per ells.

També va realitzar un repàs a d’altres procesos represius que han hagut els ultims anys, com les detencions per la vaga general del 29M a Barcelona, la del 14M a Madrid on el jove Alfon ha entrat recentment a la presó per complir una pena de 4 anys; les encausades d’Aturem al Parlament, els i les represaliades per la rebolta de Can Vies i les anarquistes preses durant les operacions Pandora i Pinyata, acusades de terrorisme. Igualment, va aprofitar per fer una crida a participar a la concentració del pròxim dijous 2 de juliol a les 19.30h a la plaça d’Orfila a Sant Andreu de Palomar. I va acabar la seva intervenció assegurant que “Barcelona ha sigut, és i serà la tomba del feixisme. Tornarem a cridar ‘No Pasarán'”.

Després, la seva advocada, Begonya Casado, va explicar com la sentència corrobora que les proves videogràfiques no podien determinar que l’acusat hagués intervenit al moment de l’agresió. A banda, també hi havia contradicions visibles en el testimoni de l’ultradretà Alejandro Fernández, el qual va adaptar la seva pròpia versió dels fets al nombre de detinguts que hi han hagut al procediment, passant d’un agressor a dos quan en un primer moment Fernández només parlava d’una persona.

Casado també va denunciar la “paradoxa jurídica” que al seu parer suposa la condemna amb l’agreujant d’odi ideològic, “quan precisament el denunciant [Fernández] representa el concepte d’odi ideològic que el legislador va exposar al preàmbul de la llei que introduïa aquesta figura al Codi Penal”, va exposar.

Seguidament, la regidora de la CUP-Capgirem, María José Lecha, va fer una retrospectiva històrica sobre el feixisme i l’antifeixisme als Països Catalans i a l’Estat Espanyol, i de la complicitat i permissibilitat de la qual gaudeixen els grups feixistes per part de l’autoritat i la policia.

Al acabar la roda de premsa, les persones concentrades van cridar consignes per demanar la llibertat del jove antifeixista.

[vídeo complet de la roda de premsa #SergiLlibertat./ Contrainfos LaTele]