La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

L’Eixample viu l’escalfor de la nit de Sant Joan

La revetlla de Germanetes es consolida com a espai alternatiu, a més dels actes oficials convocats als altres barris
L’Eixample viu l’escalfor de la nit de Sant Joan
Podeu consultar el mapa amb els diferents punts de trobada a l'Eixample per Sant Joan
juny 23
13:00 2015

L’Esquerra de l’Eixample viu per quart any consecutiu la seva revetlla popular i reivindicativa per Sant Joan. La festa tindrà lloc tant dins com fora de l’espai Germanetes, en el tram del carrer de Consell de Cent, entre Viladomat i Borrell, que reivindiquen com a “rambla del barri”.

La festa començarà a les 20 h amb un correfoc que arrencarà a la cruïlla entre el carrer de Rocafort i l’avinguda de Roma. A partir de les 21 h hi haurà diversos concerts al voltant de la foguera i a partir de mitjanit començaran els punxadiscos. S’oferirà sopar de botifarra o opció vegetariana, tot i que també s’anima a les veïnes a dur el seu propi sopar i beguda per amenitzar la diada.

S’organitza des de diversos col·lectius que durant tot l’any donen vida al barri: Recreant Cruïlles, l’Associació de Veïns i Veïnes, el Casal de Joves Queix i els Diables de l’Esquerra Infernal.

Fogueres i revetlles a cada barri

La flama del Canigó arribarà aquest vespre al barri de la Sagrada Família cap a les 20 h. La ja tradicional revetlla de Sant Joan al barri del Poblet està organitzada per l’Associació de Veïns i Veïnes, per l’Associació Farfolla i per la colla de diables Bestialots Espurnats. Els actes tindran lloc al carrer de la Marina, a la cruïlla amb Mallorca, i inclouran també un sopar popular de carmanyola, a les 21 h, amenitzat per l’actuació d’una orquestra, i l’encesa de la foguera cap a les 22 h. Es preveu que la celebració s’allargui fins a aproximadament les 2h.

Al barri del Fort Pienc, l’Associació de Veïns i Veïnes organitza, com cada any, una revetlla amb sopar i música i una foguera on les veïnes poden portar objectes per cremar en aquesta nit. La celebració té lloc a la congruència al carrer de Lepant entre Ribes i Casp i tindrà lloc de 20:00h a 02:00h.

Una altra revetlla de Sant Joan a l’Eixample s’ubica al barri de Sant Antoni, on també l’Associació de Veïns i Veïnes celebra l’arribada de la Flama del Canigó, amb una posterior foguera al carrer Viladomat a l’altura de Floridablanca que començarà a les 21.30 h. Després d’un sopar de carmanyola, la festa acabarà amb rumbes i una disco-mòbil.

L’Esquerra de l’Eixample, per la seva banda, comptarà també amb una altra revetlla i festa de Sant Joan, amb foguera inclosa, al marge de l’organitzada a Germanetes. Aquesta tindrà lloc al passatge de Lluís Pellicer, entre els carrers de Casanova i de Muntaner, a partir de les 22 h.