La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

L’esfondrament del sostre obliga a tancar la biblioteca i el centre cívic del Fort Pienc

S'investiguen les causes del despreniment del sostre de la biblioteca, ubicada en un edifici de nova construcció inaugurat el 2003
L’esfondrament del sostre obliga a tancar la biblioteca i el centre cívic del Fort Pienc
La biblioteca del Fort Pienc després de la caiguda del sostre
juny 16
16:43 2015

El sostre de la biblioteca del Fort Pienc es va esfondrar ahir al vespre quan faltaven pocs minuts per dos quarts de vuit. L’accident no va causar ferits perquè la Guàrda Urbana i els Bombers havien desallotjat el centre abans de l’esfondrament, alertats per alguns usuaris de la biblioteca que van veure com queien alguns petits trossos de sostre. Tant la biblioteca com el centre cívic han quedat clausuats de manera preventiva fins a nova ordre.

Les causes de l’accident encara es desconeixen. L’Ajuntament, en una comunicat, ha explicat que l’accident va tenir lloc “suposadament pel sistema de fixació del fals sostre” de la biblioteca. Com que aquest tipus de sostre és el mateix que hi ha al vestíbul i a la sala d’exposicions del centre cívic, el consistori ha decidit tancar de manera preventiva aquests dos espais a més de la biblioteca.

La biblioteca del Fort Pienc es va inaugurar el 23 d’abril de 2003 en un edifici de nova construcció, dissenyat per l’arquitecte Josep Llinàs, que el mateix any va rebre el premi Ciutat de Barcelona d’arquitectura i urbanisme pel conjunt d’edificis de l’illa Fort Pienc -residència d’avis, biblioteca, mercat, escola bressol i centre cívic, segons figura a la web de la biblioteca

Així mateix, el consistori ha explicat que durant els propers dies, els serveis tècnics de l’ajuntament analitzaran l’estat de l’espai i valoraran les actuacions a dur a terme i les seves possibles afectacions en les activitats que es practiquen en aquests dos equipaments. L’ajuntament ha afegit que la resta d’equipaments de l’illa (la residència d’avis, el mercat i l’escola bressol) no estan afectats per aquesta incidència, ja que no compten amb la mateixa estructura dels sostres.

Comparteix