La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

La campanya Exigim Espais es presenta a l’Ateneu Popular El Rec després d’un any de lluita veïnal

Sis col·lectius del barri del Fort Pienc uneixen forces i exigeixen l’autogestió d’equipaments com Transformadors, la Casa Groga i els bucs d’assaig d'aquesta, a través d'una campanya que reivindica la necessitat d'espais on el jovent del barri pugui organitzar-se i desenvolupar la seva feina i les seves activitats
La campanya Exigim Espais es presenta a l’Ateneu Popular El Rec després d’un any de lluita veïnal
Cartell de la presentació de l'acte
maig 21
09:00 2015

La campanya Exigim Espais ha preparat un acte aquest vespre a les 20 hores a l’Ateneu Popular El Rec per respondre a la manca d’espais que pateixen les entitats i a la restricció de l’ús de l’espai públic. L’objectiu d’aquest nou acte de presentació, segons s’ha informat des de la campanya, és “difondre la situació amb què es troben alguns col·lectius del barri del Fort Pienc” i “sensibilitzar les veïnes sobre la necessitat que les entitats disposin d’espais autogestionats sense tuteles ni obstacles per part del Districte de l’Eixample i l’Ajuntament de Barcelona”.

Després d’un any de treball veïnal i d’expansió al barri del Fort Pienc, Exigim Espais ha vist com diferents entitats s’han sumat a les seves reivindicacions. Actualment els col·lectius que conformen part de la campanya són L’Ampli —la Coordinadora Jove de Música del Fort Pienc—, Arran Fort Pienc, la Bastonera de l’Eixample, la Bolxepienca —grup de percussió del Fort Pienc—, el Casal de Joves Xiroc i l’Esplai Xiroc.

Les peticions de la campanya posen especial èmfasi en l’edifici Transformadors, un equipament que està buit des de l’any 2008, situat al carrer d’Ausiàs Marc, 60; i la Casa Groga i els seus bucs d’assaig, que es troben al carrer d’Alí Bei, 120. A més, els col·lectius que formen Exigim Espais reclamen “l’aixecament de les restriccions horàries” que segons expliquen impedeixen l’activitat musical a partir de les deu de la nit.

Durant l’acte es farà el passi del documental Com un gegant invisible. Can Batlló i les ciutats imaginàries, sobre l’experiència de Can Batlló, un cas paradigmàtic de lluita veïnal per la reapropiació d’un espai públic. També es presentarà l’argumentari i els objectius de la campanya.