La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

L’Eixample es mobilitza contra la violència masclista

El col·lectiu Degenerades, de dones, lesbianes i trans, va convocar ahir al vespre una trobada de dol per les morts per violència de gènere.
L’Eixample es mobilitza contra la violència masclista
Concentració de rebuig contra la violència masclista organitzat pel col·lectiu Degenerades
maig 05
12:31 2015

Un total de 22 dones han estat assassinades per les seves parelles aquest 2015 a Espanya. Per mostrar la seva condemna als assassinats, les Degenerades van il·luminar un petit tros de carrer de la cruïlla de l’Avinguda Gaudí amb el carrer Indústria amb la llum d’unes espelmes que formaven un símbol feminista.

El lema de la concentració, “Disculpeu les molèsties, ens estan assassinant”, i l’acció simbòlica pretenien fer visible la pitjor de les conseqüències de la violència masclista: els 22 assassinats de dones en el que va d’any.

Les Degenerades van denunciar la responsabilitat de les institucions i les polítiques socials en els casos de violència de gènere, ja que, segons aquest col·lectiu, es deneguen el 70% de les ordres de protecció que demanen les dones. També van criticar “la insuficiència de l’emparament jurídic” i “el silenci i la indiferència social”.

Cap a dos quarts de nou, les persones concentrades es van dirigir fins el CSOA La Indústria, el centre social que ha estat desallotjat aquest matí situat al carrer Indústria 181. El col·lectiu Degenerades, a més, va anunciar que repetirà la concentració a l’Avinguda Gaudí amb el carrer Indústria cada primer dilluns de mes sempre que hi hagi una dona assassinada entre una convocatòria i una altre.