La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

Els Mossos d’Esquadra desallotgen el CSOA La Indústria

L'assemblea del CSOA convoca una manifestació de rebuig a les 20:00h a l'Avinguda Gaudí amb el carrer Indústria.
Els Mossos d’Esquadra desallotgen el CSOA La Indústria
El Centre Social Okupat La Indústria, una antiga sucursal de Catalunya Caixa propietat de l'empresa SR Constructors
maig 05
15:00 2015

Els Mossos d’Esquadra han desallotjat aquest matí el CSOA La Indústria, situat al carrer Indústria 181 i okupat per veïns i veïnes el passat mes de juliol. Sis furgonetes de la Brigada Mòbil dels Mossos s’han presentat a les sis del matí davant del CSOA i han tallat el carrer Indústria des de Cartagena fins a Dos de maig acompanyats per dos camions d’obra de la promotora SR Constructors.

Les persones que resistien a l’interior de l’espai han estat identificades i portades al carrer pels Mossos, que no han efectuat cap detenció. Tot i així, s’han viscut moments de tensió entre els manifestants que es concentraven davant del CSOA i la policia, que han acabat amb empentes i cops de porra.

Diversos veïns del carrer Indústria, alguns encara en pijama, han mostrat el seu suport a l’espai i al col·lectiu i s’han queixat davant dels Mossos pel soroll i el fort desplegament policial. Passades les deu del matí, els carrers seguien tallats i el dispositiu policial es mantenia per permetre els treballs dels operaris de la constructora a l’interior del local.

Els operaris de l’empresa SR Constructors, l’empresa propietària de l’espai i qui va denunciar-ne l’okupació, han entrat amb toxos i ciment per tapiar la porta del local i han inhabilitat part del CSOA fent forats al sostre de l’edifici i al terrat.

La propietat d’aquest espai prové del traspàs de capital immobiliari de l’entitat financera Caixa Catalunya cap al sector turístic: SR Constructors vol invertir en hotels i apartaments turístics, dos tipus d’allotjament que havien rebut crítiques per part del CSOA.

L’assemblea del CSOA, que havia iniciat una quinzena de resistència vers el desallotjament, ha convocat avui una manifestació de rebuig a les 20:00h a l’Avinguda Gaudí amb el carrer Indústria.

[VIDEO]