La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

El jovent del Poblet ultima els detalls de la festa major del barri

Concerts, gimcanes, àpats populars i un innovador joc de caça de bruixes són les activitats estrelles programades per Joves del Poblet, malgrat els obstacles del Districte
El jovent del Poblet ultima els detalls de la festa major del barri
El Concert Jove de la Festa Major, al carrer de la Marina, durant les festes de l'any passat / SANTI BONNIN
abril 15
09:00 2015

Ja és aquí la Festa Major Jove del Poblet, un cop més organitzada per la plataforma Joves del Poblet, col·lectiu que es proposa aglutinar el jovent del barri per tal de dinamitzar la Festa Major i tractar les problemàtiques que pateixen els joves. Joves del Poblet s’ha anat consolidant al llarg del seu primer any de vida, sumant i construint a poc a poc unes festes majors joves, crítiques, autogestionades i comunitàries.

La festa enguany estarà ambientada en la temàtica de bruixes i bruixots i comptarà amb un munt d’activitats per a tots els gustos, amb alguna novetat especial, com el joc de la Caça de Bruixes. El que no és novetat, però, són les traves del Districte que han hagut de superar els organitzadors de les festes, que van des d’innombrables tràmits administratius fins a limitacions horàries. Tanmateix els joves encaren les festes amb energia, volen fer barri i recuperar l’espai públic per a l’ús comú.

Les festes començaran dijous, 16 d’abril, amb una sessió de cinema a la fresca amb la pel·lícula Brujas i el posterior brindis de Festa Major a la plaça de Caterina Albert, on començarà la “caça de bruixes”.

Divendres 17 tindrà lloc el tradicional cercatasques del barri, que començarà a les 19.30 h a la plaça de la Sagrada Família.

Al llarg de tot el dissabte 18 se celebrarà la Diada Juvenil al carrer de la Marina (entre Provença i Mallorca) amb un bon seguit d’activitats: a partir de les 10 h començaran unes olimpíades molt particulars. Més tard, cap a les 13.30 h, es debatrà sobre problemàtiques juvenils, i a les 15 h hi haurà un dinar antirepressiu i el Quinto del Poblet. A les 17.30 h se seguirà amb un Party&Co participatiu i un torneig de Magic. Però la cosa no acaba aquí, ja que dissabte al vespre hi haurà el Sopar Jove (5 €) i concert amb Joan Cristo i Banda.

Un cop s’hagi pogut reposar uns dies, el divendres 24 tindrà lloc el mític Concert Jove de Festa Major, que enguany comptarà amb els grups El Sandro, Xarxa, Quinteto Perversiones i Root Diamoons, i que com sempre estarà ubicat al carrer de la Marina, davant del temple de la Sagrada Família.

Finalment, el dissabte 25, a partir de les 11.30 h serà l’hora de ballar swing amb músics i ballarins a la plaça de la Sagrada Família i a les 16.30 h se salvarà el drac de Sant Jordi de la contaminació, en una gimcana infantil en què participaran colles de cultura popular i els diferents agrupaments escoltes del barri.