La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

L’Ateneu Entrebanc celebra el seu primer aniversari

Els actes, xerrades i activitats estaran repartits entre l'Ateneu i l'espai Germanetes
L’Ateneu Entrebanc celebra el seu primer aniversari
Sopar a l'aire lliure davant l'ateneu
febrer 27
09:00 2015

L’Ateneu Entrebanc celebrarà aquest cap de setmana el seu primer aniversari amb actes que es repartiran entre el mateix banc expropiat i l’espai Germanetes. El tret de sortida serà avui divendres a la tarda, amb un seguit de xerrades que començaran amb la valoració d’aquest primer any de vida i lluita de l’espai.

Seguidament es parlarà sobre la situació de l’Ateneu Enciclopèdic Popular i s’actualitzarà l’estat de la negociació després d’anys de reclamacions per aconseguir una seu. Aquest històric Ateneu, que compta amb uns 26.000 llibres i documents que difonen la història de la cultura obrera i popular de Barcelona, es troba en un procés de lluita burocràtica amb l’Ajuntament per recuperar la seva seu de Ciutat Vella. Una reclamació històrica per tornar a l’espai, arrasat per les tropes franquistes el 1939 al carrer del Carme del Raval.

La xerrada que tancarà el cicle és sobre la situació a Ayotzinapa i els 43 estudiants mexicans de l’escola de magisteri desapareguts. A la xerrada es repassarà la lluita ininterrompuda de la societat mexicana per esclarir els fets quan es compleixen cinc mesos de desaparició dels joves. Els estudiants van ser presumptament assaltats a la regió de Guerrero per cossos policials i entregats a grups narcotraficants vinculats al govern d’Enrique Peña Nieto. Aquest cas ha aconseguit difusió internacional i ha esdevingut mediàtic gràcies a les mobilitzacions a Mèxic però també pel suport exhibit a diferents ciutats del món, entre les quals Barcelona.

Per a dissabte hi ha preparades, des de les 11.30 del matí, un seguit d’activitats que van des de la inauguració de la nova teteria o el recital de poesia de dones anarquistes, fins a activitats ludicofestives i artístiques, com el concurs de truites o la pintada mural. L’acte de tancament de l’aniversari tindrà lloc a l’Espai Germanetes, a on hi haurà sopador i concert de Marikarmen Free.

2 comentaris

 1. Batiste Ceba
  Batiste Ceba febrer 27, 14:42

  Hi ha una errata al principi, les activitats no es fan conjuntament amb el banc expropiat i germanetes; sinó amb l’entrebanc i germanetes

  Respon a aquest comentari
  • Santi Bonnin
   Santi Bonnin febrer 27, 15:45

   Està posat en minúscules, que vol dir que no és un nom propi, jo entenc que vol dir que l’Entrebanc és també un banc expropiat, no es refereix al de Gràcia.

   Respon a aquest comentari

Escriu un comentari