La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

El veïnat dels carrers Aragó i Lepant presenta la seva proposta de parc

La comunitat de veïns i veïnes ultimen una proposta de parc on l’Ajuntament volia construir un aparcament d’autobusos
El veïnat dels carrers Aragó i Lepant presenta la seva proposta de parc
Plafó explicatiu del projecte per al parc
febrer 18
09:00 2015

A la cruïlla dels carrers Aragó i Lepant, al barri de la Sagrada Família, s’estén un solar de 800 m² on creixen un grapat de plantes. No van arribar-hi totes soles. Va ser el veïnat de la zona, organitzat en la plataforma Recuperem el Niza, qui les va plantar i va aturar la construcció d’un aparcament d’autobusos “provisional” en un solar qualificat com a zona verda.

Després d’una sèrie de reunions, la comunitat de veïns i veïnes, amb el suport d’una arquitecte, han elaborat una proposta de zona verda per a aquest espai. Aquesta proposta es presentarà a l’àrea d’Hàbitat Urbà de l’Ajuntament i a l’espai de discussió amb el Districte de l’Eixample, creat després del ple extraordinari sobre turisme celebrat arran de la pressió veïnal al barri.

La realització de la proposta de zona verda no ha estat exempta de debat. Ara bé, hi ha plena unitat en la no-acceptació de la clàusula de provisionalitat del projecte que vol imposar el Districte. La Plataforma té clar que el nou parc ha de tenir vocació de continuïtat i estar integrat amb el de la Hispanitat, annex a aquell.

En una primera fase, el veïnat va fer una llista del que volia i el que no volia. I en una segona fase l’arquitecte va elaborar un esbós ajuntant les diferents idees del veïnat. Els punts de debat més important van ser al voltant de si cal tancar el parc a les nits, la quantitat de bancs i la possibilitat d’obrir un petit bar dintre del parc. Les participants en aquest espai van acordar que volien un espai farcit d’arbres, insonoritzat, que sigui punt de trobada per al veïnat de totes les edats i que es pogués tancar. Per això, entre d’altres elements, han proposat la construcció d’un espai recreatiu per a infants, una zona d’exercici físic per a la tercera edat i un hort d’herbes aromàtiques.

Un comentari

  1. Sylvie Mathé
    Sylvie Mathé febrer 19, 21:27

    Gracies per escriure aquest article que resumeix els punts importants d aquella reunió.

    Respon a aquest comentari

Escriu un comentari