La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

Arran Sagrada Família obre el CSOA La Indústria com a aula nocturna en època d’exàmens

Durant el mes de gener el centre social serà l’espai d’estudi del jovent del barri, que obre per tal de cobrir la manca d’equipaments
Arran Sagrada Família obre el CSOA La Indústria com a aula nocturna en època d’exàmens
L'aula nocturna de La Indústria és el nou espai d'estudi autogestionat de Sagrada Família
gener 21
09:00 2015

Sota el lema “Les joves reclamem més espais per estudiar” el nucli de Sagrada Família de l’organització juvenil Arran ha iniciat el projecte d’una aula d’estudi nocturna al CSOA La Indústria. Ja fa temps que és coneguda la manca d’uns espais d’estudi al barri que cobreixin les necessitats reals d’estudiants. Com exposa Arran en el seu manifest de difusió, la biblioteca de Sagrada Família només obre fins les 21 h, seguida d’una sala nocturna amb molt poca capacitat que només s’allarga fins la una de la matinada. “Tant els horaris com l’espai són insuficients i això ens obliga a les joves a desplaçar-nos a altres barris”, afirmen des del col·lectiu.

Així doncs, des del mateix 2 de gener, La Indústria s’ha convertit en una aula d’estudi nocturna de 21 h a 4 h. Un projecte atractiu i innovador que ha aconseguit arribar a tot el sector estudiantil del barri i cobrir la mancança tan evident que deixa la biblioteca de Sagrada Família. Tot i així, aquesta iniciativa va néixer de la necessitat de garantir un espai d’estudi durant l’àpoca d’exàmens; així doncs, a partir del febrer, La Indústria tornarà al seu horari diürn habitual.

La iniciativa del projecte, tant a través de les xarxes socials com repartint informació a la mateixa biblioteca del barri, ha tingut una molt bona rebuda. “Des del primer dia l’aula ha romàs oberta i utilitzada com a mínim fins a les 3 h”, asseguren les militants d’Arran que han estat fent torns, “fet que posa de manifest la demanda d’espais amb més llargada horària en èpoques d’estudi”.

Amb tot, el projecte pretén anar més enllà d’aquesta època d’exàmens d’estudi intensiu i fer una crítica a la direcció de tot el servei que s’ofereix des de la biblioteca. “En primer lloc, és impermissible que un barri amb més de 20.000 joves només disposi d’una sola biblioteca, que a més a més es caracteritza per la seva poca capacitat”, denuncien. “En segon lloc, el servei amb què comptem al barri funciona amb uns horaris inflexibles que dificulten la seva disponibilitat amb irregularitats com, per exemple, el fet de romandre tancada entre les 14 h i les 16 h, o la finalització del servei a les 21h”, afirmen indignades les joves de l’aula nocturna, que demanen una resposta que cobreixi la demanda estudiantil.

Fins i tot, més enllà de la pròpia biblioteca, la crítica també vol arribar a la falta generalitzada d’espais perquè el jovent pugui desenvolupar les seves activitats. Davant d’aquesta situació la militància d’Arran ha optat per l’okupació, mentre que en un altre front s’ha sumat a la plataforma Recuperem el Niza. Ambdues lluites, però, situen el col·lectiu en una situació delicada: d’una banda, es troben amb l’imminent desallotjament del CSOA, i d’altra, amb la lluita contra una gran multinacional i el sector immobiliari.

Cap comentari

No hi ha cap comentari

No hi ha cap comentari. Vols afegir-ne un?

Escriu un comentari

Escriu un comentari