La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

Manifestació en contra del desallotjament del CSOA La Indústria

Una cinquantena de persones es van concentrar dissabte davant de la Sagrada Família per mostrar el seu rebuig a l'especulació urbanística i al turisme massiu
gener 20
09:00 2015

Prop de cinquanta persones es van manifestar dissabte, 17 de gener, en solidaritat amb el CSOA La Indústria, una antiga oficina de caixa Catalunya en desús que fa més de 8 mesos que dóna cabuda a diferents moviments socials al barri de la Sagrada Família.

La concentració va començar tallant el carrer de Sardenya i paralitzant els busos turístics durant uns minuts, amb crits i càntics contra l’especulació immobiliària, el turisme massiu, els desnonaments i l’ordenança municipal del civisme. A continuació, la marxa va donar una volta a la Sagrada Família, trajecte durant el qual es van encartellar immobiliàries i la botiga del Barça del carrer de Mallorca.

Lluita veïnal contra l’especulació urbanística i el turisme massiu

El centre social va rebre fa uns mesos una demanda de desnonament sol·licitada per l’empresa propietària de l’edifici, Sir Apartments SL, de José María Sentís Valls, una empresa que es dedica a l’administració d’allotjaments turístics extrahotelers, a la compravenda de finques urbanes i rústiques i a la realització d’obres i de construcció de diversos tipus.

Des d’aleshores, l’assemblea del centre social ha creat una campanya en defensa del espai alliberat amb diverses accions de denúncia per visualitzar “el conflicte latent que estem vivint entre la Barcelona de l’especulació urbanística, de la sobredimensionada indústria turística, dels desnonaments, dels desallotjaments, de l’exclusió social i de la precarietat, i la Barcelona de l’autogestió veïnal, dels moviments socials i populars, del suport mutu, de la cooperació i de la solidaritat”.

Durant l’any 2014, altres plataformes, col·lectius i entitats socials de Barcelona —com ara la plataforma Recuperem el Niza, l’associació veïnal de la Barceloneta i d’altres espais okupats com el CSA Can Vies, el Banc Expropiat o el Casal Popular Tres Lliris a Gràcia— han denunciat la manca d’espais i equipaments on poder desenvolupar les seves activitats i han demanat un model de ciutat que estigui al servei de la ciutadania i no dels interessos especuladors.

Un comentari

Escriu un comentari