La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

Els col·lectius internacionalistes se solidaritzen amb les detencions al País Basc

Un centenar de persones han mostrat el seu rebuig a les detencions de 12 advocades i 4 militants del moviment de solidaritat amb les preses
Els col·lectius internacionalistes se solidaritzen amb les detencions al País Basc
Concentració en suport a les preses basques a la Delegació del Govern / @AmicsiAmiguesEH
gener 14
09:00 2015

Un centenar de persones s’han concentrat davant de la Delegació del Govern en solidaritat amb les setze detencions realitzades a diferents localitats del País Basc i Madrid el dilluns 12 de gener. La gent concentrada, convocada per les organitzacions internacionalistes Amics i Amigues d’Euskal Herria i Ítaca (organització internacionalista dels Països Catalans) han denunciat el caràcter “venjatiu” de les detencions i el robatori de desenes de milers d’euros recol·lectats durant la multitudinària manifestació contra la dispersió de les preses, celebrada a Bilbao el dissabte 10.

La concentració ha tallat el carrer de Mallorca i s’hi ha llegit el manifest sota el títol “No podreu robar dignitats. Contra la repressió, Euskal Herria no camina sola!”. El dispositiu policial durant l’acte ha estat format per membres dels cossos de la Policia Nacional, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil.

A primera hora del matí de dilluns, la Guàrdia Civil, per ordre del jutge Eloy Velasco de l’Audiència Nacional, va detenir dotze advocades de presos i preses polítics bascos i quatre militants del moviment de solidaritat amb aquests. Les advocades són acusades d’integració en organització terrorista i de blanqueig de diners contra la Hisenda Pública. A la resta de detingudes se les acusa de treballar com a tresoreres d’Herrira, entitat suspesa d’activitats per ordre judicial. Alhora, es van registrar diverses seus d’advocats, del sindicat LAB i herriko tabernes. Finalment, la Guàrdia Civil també es va emportar 90.000 euros recaptats durant la marxa de suport als presos, guardats a la seu del sindicat.

Cap comentari

No hi ha cap comentari

No hi ha cap comentari. Vols afegir-ne un?

Escriu un comentari

Escriu un comentari