La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

L’Eixample celebra aquest diumenge la desena edició del Mercat sense diners

El Grup Llibertari del Poblet i Voltants organitza la desena edició d'una trobada que reivindica l'apropiació de l'espai públic i les alternatives als models de relació actual.
L’Eixample celebra aquest diumenge la desena edició del Mercat sense diners
Primer mercat sense diners a Passeig de Sant Joan amb Provença / xarxasuportmutueixdreta.wordpress.com
desembre 19
18:00 2014

El proper diumenge 21 de desembre, a partir de les 11 del matí, tindrà lloc al Parc de la Indústria (les piràmides) la desena edició del mercat sense diners, organitzada pel Grup Llibertari del Poblet i Voltants (GLPiV).

Es tracta d’una trobada de caràcter reivindicatiu celebrada des del gener del 2012 per la Xarxa de Suport Mutu de l’Eixample dreta, un col·lectiu que ha treballat amb veïns i veïnes en eixos de treball com l’habitatge o els problemes laborals, sota un marc constructiu d’alternatives al capitalisme i al sistema actual d’incomunicació i aïllament.

Darrerament, la Xarxa s’ha reformulat, ha passat a anomenar-se Grup Llibertari del Poblet i Voltants, i ha recuperat l’organització de l’esdeveniment després de deu mesos d’aturada.

El que no canvia de nom ni de format és el mercat sense diners, una de les alternatives impulsades en els orígens del col·lectiu i que havia estat emplaçada en les nou edicions anteriors al Passeig de Sant Joan amb Provença. La trobada manté el caràcter reivindicatiu i l’esperit ideològic del seu naixement: recuperar el carrer per a l’ús de totes i crear espais de relació de col·lectivitats diferents del mercantilisme i l’individualisme imperant.
El funcionament del mercat és senzill. Es tracta d’un espai de participació lliure, adreçat a veïns i veïnes que vulguin passejar, mirar, adquirir o desfer-se d’objectes a partir de l’intercanvi o el regal, sense utilitzar els diners.

En l’edició d’enguany, el mercat també comptarà amb una taula d’informació del col·lectiu GLPiV, on es difonen els objectius de la trobada, així com d’altres lluites vinculades; un taller d’autoreparació de bicis, un menjador vegà, i el cantautor Roger Peláez i micro obert de poesia per a amenitzar la tarda.

L’objectiu és generar un espai de confiança i socialització del barri, creant noves formes de relació i d’oci i ocupar el carrer amb fets polítics, i lluitar contra la constant reglamentació i privatització de l’espai públic que pateixen tant l’Eixample com els altres barris de Barcelona.

En aquest sentit, des de l’organització es valora molt positivament les nou edicions passades del mercat, tant per l’arrelament que ha aconseguit en aquest barri de l’Eixample, sovint mancat d’iniciatives d’aquesta mena, com per l’afluència constant de participants; i conviden a totes les veïnes i veïns a participar en l’edició d’enguany.

Comparteix