La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

Quin barri volem?

Els veïns i veïnes de l’Esquerra de l’Eixample celebren l'èxit de l'obertura de tot el solar de Germanetes i es mobilitzen per omplir-lo de contingut. Aquest procés participatiu inclourà la presentació d’un projecte a l’Ajuntament, que pretén tirar endavant una proposta no consensuada
desembre 12
17:00 2014

Recreant Cruïlles ha iniciat un procés de participació perquè els veïns i veïnes de l’Esquerra de l’Eixample puguin dissenyar un nou parc per al barri al solar de Germanetes (Consell de Cent, entre Viladomat i Compte Borrell). El projecte que surti dels tallers, que se celebraran els dies 12, 13 i 18 de desembre, es farà arribar a l’Ajuntament de Barcelona com a contraproposta de l’avantprojecte presentat pel mateix consistori.

Aquest procés de participació, anomenat “Quin barri volem?”, agafa força novament després que l’Ajuntament s’hagi compromès a fer un parc en aquest espai, que fa més de dotze anys que està abandonat, i hagi anunciat que ja ha assignat un pressupost de mig milió d’euros a tal efecte. L’avantprojecte per als 5.000 m² que l’Ajuntament ha presentat a Recreant Cruïlles i a l’Associació de Veïnes i Veïns de l’Esquerra de l’Eixample en una reunió amb el regidor del Districte, Gerard Ardanuy, no ha comptat amb la participació del veïnat i les entitats que des de fa tres anys lluiten per obrir al barri aquest espai.

Recreant Cruïlles considera que aquest projecte no consensuat conté poc verd i molt ciment, però sobretot, que les propostes de millora han de venir del conjunt del veïnat, veritable coneixedor de les necessitats i mancances d’un barri tan dens i contaminat com ho és l’Esquerra de l’Eixample.

Per Guillermo Rojo, de Recreant Cruïlles, “en la resposta que doni l’Ajuntament al projecte de parc que surti de la gent, veurem quin és el veritable valor que dóna l’actual consistori a la participació del veïnat en la configuració de l’espai públic”. Aquesta associació, que fa un any que gestiona i omple de vida una petita parcel·la del solar de les Germanetes, proposa per exemple que un espai es dediqui a ampliar l’hort comunitari que ja funciona a l’espai autogestionat contigu al solar on es farà el parc.

Els tallers de participació suposaran un pas més en les lluites del barri, que ja estan veient els seus primers fruits, com ara el compromís de l’Ajuntament de fer un parc a Germanetes o l’obertura de dues noves línies d’ESO en un nou institut (de moment en barracons).

Els taller del dia 13 se celebrarà en el marc del 7è Mercat de Pagès i el 4rt Mercat d’intercanvi de l’Esquerra de l’Eixample, amb múltiples activitats per a totes les edats i un dinar popular.

Cap comentari

No hi ha cap comentari

No hi ha cap comentari. Vols afegir-ne un?

Escriu un comentari

Escriu un comentari