La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

Per què un mercat de pagès?

El Grup de Consum de l'Espai Germanetes organitza el 7è Mercat de Pagès de l'Esquerra de l'Eixample, dissabte 13 de desembre a partir de les 10 del matí
desembre 09
09:00 2014

Volem menjar de qualitat. La qualitat que ens donen productes que conserven el màxim de propietats nutritives alhora que eviten els additius químics. Els productes frescos acabats de collir del camp. Els productes elaborats fets de forma natural i artesanal. Productes fets respectant els cicles de la natura pel que fa a l’aigua, a la terra, a les llavors. Productes produïts respectant la biodiversitat agrícola i de la nostra natura. Productes, doncs, ecològics.

La qualitat que ens donen productes que permetin viure dignament a la gent que els treballa. Gent que estima el seu treball i cuida tant la terra com els seus fruits. Productes en què el preu que paguem es queda generant riquesa al territori en lloc d’anar de les mans d’una gran cadena de distribució a algun paradís fiscal. Productes, doncs, de l’economia social i solidària.

La qualitat del productes que són transparents perquè ho és la relació propera amb la gent que els produeix i amb qui intercanvien, a més de productes, també sabers i sabors mitjançant la relació directa a la plaça. Productes i relacions, doncs, de confiança.

I quina millor forma per recuperar aquestes relacions de proximitat i de confiança que el mercat de pagès?

On fer el mercat de pagès? Recuperar el mercat de pagès és recuperar la plaça com espai public de interrelació veïnal, per intercanviar aliments i molt més que això. Per això ens sentim part del projecte Recreant Cruïlles i de la seva voluntat de recuperar el carrer i la plaça per al barri. I si ells i elles han aconseguit ja recuperar per al barri un primer espai a Germanetes aquest és el lloc natural del Mercat de Pagès, on recuperarem la plaça. La plaça els dies de mercat és un lloc de intercanvi d’aliments, però també de sabors, de sabers… mitjançant múltiples espais informals de conversa que combinarem amb activitats programades com tallers, contacontes…

El proper dia 13 de desembre tornarem a fer el mercat de pagès al carrer del Consell de Cent, i l’ampliarem amb diferents activitats per a totes les edats, així com una assemblea ciutadana en què totes i tots podrem conèixer els diferents projectes i tasques que s’estan duent a terme des de les entitats i plataformes del barri, i en què podrem aportar les nostres impressions sobre les mateixes per construir, entre totes, un barri de les persones i per a les persones.

Us demanem que vingueu, necessitem una gran afluència per deixar clar als que manen que som més que ells, que estem més ben organitzats que ells i que no podran posar murs als nostres somnis.

Cap comentari

No hi ha cap comentari

No hi ha cap comentari. Vols afegir-ne un?

Escriu un comentari

Escriu un comentari