La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

Primer aniversari de ‘La Intervia’

El portal independent de l'Eixample celebra el seu primer aniversari dissabte, 29 de novembre, al CSOA La Indústria
novembre 26
18:38 2014

Ja fa un any que LA INTERVIA va iniciar el seu projecte periodístic amb l’objectiu de convertir-se en un mitjà de comunicació popular, crític i participatiu. Deixàvem enrere mesos de creació i de debat, de com havia de ser i per a què havia de servir aquest nou projecte. Fruit de l’esforç de moltes persones, es va poder materialitzar aquella idea que en un moment donat naixia d’una conversa informal en algun dels nostres espais de participació al barri. Una idea, tan nova com necessària, que va entrar a formar part ràpidament del nostre imaginari col·lectiu.

Un altaveu de totes les persones que compartim una manera d’entendre el nostre entorn més proper i les relacions socials que s’hi donen. Amb total horitzontalitat, ja que creiem que és la manera més justa i igualitària de compartir espais de participació; autogestionat, perquè declinem dependre de qualsevol poder econòmic o polític, i sempre amb la intenció de servir d’eina de transformació política i social.

Durant aquest temps hem volgut arribar a tot el veïnat de l’Eixample a través de la reflexió, el rigor periodístic, l’anàlisi crítica i una informació lliure no mercantilitzada. Per tot això, som un mitjà obert a la necessària participació de totes aquelles persones o col·lectius que creguin que poden aportar idees, amb la finalitat de crear un projecte popular de proximitat.

Moltes són les notícies i els esdeveniments que hem cobert en aquest any de vida que acabem de fer. Hem estat testimonis directes de processos de desallotjament de centres social (l’Ateneu Popular de l’Eixample, La Carboneria, Can Botxí) sempre informant qui hi havia darrere dels mateixos, com també del naixement de nous espais autogestionats —Can Roger, Germanetes, El Rec, La Industria o La Porka. Hem donat veu a moltes persones i col·lectius que, d’una altra manera, mai haguessin pogut expressar la seva opinió en un mitjà de comunicació.

Hem cobert moltes manifestacions i actes diversos per donar-los a conèixer al barri, sempre com un instrument per poder apropar i ajudar a la cohesió del teixit associatiu dels veïns i veïnes dels barris de l’Eixample. Existeixen moltes més notícies i realitats més enllà d’allò estrictament mediàtic i comercial, i és aquesta l’aposta que, des d’un principi, ens ha fet treballar en cada article.

Volem celebrar aquest aniversari amb vosaltres, és per això que hem organitzat un acte aquest dissabte 29 al CSOA La Indústria (carrer de la Indústria, 181), amb una xerrada sobre lluites veïnals, a les 13 h, seguit d’un dinar vegà i finalitzant amb un seriefòrum del capítol “The National Anthem”, de la sèrie Black Mirror.

No ens volem acomiadar sense pensar que tota aquesta feina no hagués estat possible sense la vostra ajuda, la d’aquells qui heu participat aportant articles, cobrint actes, ajudant puntualment i també tots aquells que ens heu estat llegint aquest temps. Tot això corrobora la nostra feina i ens dóna força per seguir endavant, sempre amb les portes obertes a la vostra participació i, en conseqüència, a la creació, cada dia que passa, d’un projecte més gran i ambiciós.

Cap comentari

No hi ha cap comentari

No hi ha cap comentari. Vols afegir-ne un?

Escriu un comentari

Escriu un comentari