La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

Tres dones poetes protagonitzen el Correllengua de la Sagrada Família i el Fort Pienc

La jornada cultural ret homenatge a Montserrat Abelló, Joana Raspall i Maria Mercè Marçal en l’edició d’enguany, que se celebrarà a la plaça de la Sagrada Família el dissabte 22
Tres dones poetes protagonitzen el Correllengua de la Sagrada Família i el Fort Pienc
Actuacions de cultura popular al Correllengua del 2013, celebrat a la plaça del Fort Pienc
novembre 21
09:45 2014

El Correllengua del 2014 té nom de dona. Al reconeixement a la figura de l’escriptora ivarsenca Maria Mercè Marçal, comú a tots els actes del Correllengua que la Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana (CAL) ha anat celebrant al llarg de tot el país des del juliol, la comissió responsable de l’esdeveniment al Fort Pienc i la Sagrada Família hi ha volgut sumar dues poetes més.

D’una banda, la santfeliuenca Joana Raspall, autora d’emblemàtiques obres de la literatura per a infants en català i del no menys cèlebre Diccionari de frases fetes, i que va morir al desembre del 2013, encara no fa un any, havent complert cent anys, i Montserrat Abelló, d’altra banda, que a més de poeta era traductora, i que va morir al setembre d’aquest any, deixant obres tan destacades com ara Paraules no dites o Foc a les mans.

El lema d’aquesta edició del Correllengua, “Som hereves del seu llegat”, vol agrair i difondre la importància de la tasca d’aquestes tres figures claus de les lletres catalanes, tant per la defensa i la normalització de la llengua com per la visibilització de la dona en el món literari.

Marçal, Abelló i Raspall seran el fil conductor de les diverses activitats programades per a la jornada, que es desenvoluparà al llarg del dissabte 22 a la plaça de la Sagrada Família, des de les 10.30 h del matí fins passades les 18 h de la tarda. El primer acte estarà enfocat als més petits: una gimcana ideada per l’Agrupació Excursionista de Catalunya que, a ritme de poesia, recorrerà els racons més emblemàtics del barri i desvetllarà alguns dels secrets i curiositats de la història del Poblet. Cap al migdia, diferents entitats del barri oferiran diversos tallers, relacionats amb les àrees en què desenvolupen les seves activitats habitualment: la Bastonera de l’Eixample ensenyarà passos de ball de bastons, la Bolxepienca farà un taller de percussió i CruïllaCAT cultivarà l’art de la lírica amb llegendes i poemes de tardor.

El dinar popular està programat per a les 14.30 h i inclourà amanida, pa amb tomàquet, paella vegana, vi i postres. A la tarda, la jornada continuarà amb jocs de llengua, també a càrrec de CruïllaCAT, i es clausurarà amb la lectura de diversos poemes de les tres poetes homenatjades i un taller de rom cremat.

En el manifest que han redactat, l’organització de l’acte mostra la seva preocupació pels “atacs constants” al català arreu del territori, per part de les administracions tant espanyola com francesa, i remarca “la necessitat de seguir-nos organitzant, de seguir estenent la flama del Correllengua, i d’avançar en la millora de les condicions del l’estat de salut del català, des de l’Eixample a tot el territori”. Els tiquets del dinar es poden adquirir anticipadament al casal independentista La Cruïlla, a l’Ateneu Popular El Rec o al local de l’Agrupació Excursionista de Catalunya per 6 euros, o bé el mateix dia del Correllengua al preu de 8 euros.

Cap comentari

No hi ha cap comentari

No hi ha cap comentari. Vols afegir-ne un?

Escriu un comentari

Escriu un comentari