La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

Barcelona Gay Men’s Chorus: una iniciativa artística amb perspectiva LGTB

Un nou cor gai neix a Catalunya amb la intenció de revolucionar l'escena de la música coral de Barcelona apostant per la visibilitat del col·lectiu i per la solidaritat
novembre 17
12:00 2014

La galeria d’art Esther Montoriol, situada al barri de la Dreta de l’Eixample, acollia el passat 13 de novembre la primera audició d’una nova aposta cultural a la ciutat: una coral d’homes gais i bisexuals. Obres pictòriques d’artistes contemporanis i no tan contemporanis, un espai ampli amb una acústica destacable i extenses parets d’un blanc impol·lut són l’escenari on, davant del director musical, Luc-Olivier Sanchez, van posar a prova les seves aptituds melòdiques els primers candidats a formar part d’aquest ambiciós projecte musical.

En paraules del responsable de comunicació, Toni Ponce, el Barcelona Gay Men’s Chorus (BGMC) vol ser “una coral diferent i amb una sèrie de requisits diferenciadors”. Un d’aquests elements és la solidaritat: “Som una entitat sense ànim de lucre”, explica Ponce, i per aquest motiu destinaran tots els beneficis econòmics que aconsegueixin a la formació contínua dels integrants del cor i, d’altra banda, també a col·laborar amb diverses entitats i ONGs, per exemple, les que lluiten contra el VIH-sida. “Com a coral LGTB pensàvem que era necessari retornar no només al col·lectiu sinó a tota la societat part dels nostres beneficis”, conclou el responsable de comunicació.

Combinació de temes clàssics, cançons pop contemporànies i peces de musicals actuals són la base d’una formació que inclou també un tret clarament distintiu: la incorporació d’una intèrpret de llengua de signes. “Volem apropar la gent sorda; que pugui venir als nostres espectacles i gaudir igual que les persones que són oients”, assegura Ponce, “però d’una manera diferent: és qüestió només d’integrar dintre de l’espectacle una intèrpret de llengua de signes”.

Aquesta intèrpret és la Conxita Paricio, una de les poques dones implicades en el projecte i, tanmateix, una de les peces claus del BGMC. La seva tasca no només consisteix a “traduir” les actuacions, sinó que les interpreta en el sentit més integral de la paraula. “Per una sola persona, fer la interpretació de quatre veus […] és un repte”, afirma Paricio, que reconeix que “és diferent a tot el que he fet fins ara i aleshores, i hi estic superenganxada”.

El BGMC farà dues audicions més, els dies 20 i 27 de novembre, i té previst començar els assajos a començaments de desembre. A més de la Conxita, el Luc-Olivier i el Toni, completen l’equip inicial del cor el president de l’entitat, Sergio Gámez; el secretari, Enric Boira, i el responsable d’imatge i publicitat, Edu Rojo. Després de les audicions, però, preveuen arribar a ser uns quinze o vint membres.

Cap comentari

No hi ha cap comentari

No hi ha cap comentari. Vols afegir-ne un?

Escriu un comentari

Escriu un comentari