La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

L’hora de la desobediència a l’Eixample

Només el poble organitzat pot salvar les trampes i els obstacles d’una legalitat injusta dissenyada perquè res no canviï
novembre 03
11:00 2014

El comitè de la dreta de l’Eixample de la campanya Desobeïm es va constituir el passat 23 d’octubre amb l’objectiu de donar resposta en clau local als esdeveniments que se succeeixen, de manera precipitada, al voltant de la convocatòria de la consulta del 9 de novembre. La suspensió de la Llei de consultes i del decret de convocatòria per part del Tribunal Constitucional esgota les possibilitats de fer la consulta dins de la legalitat institucional, posicionament que defensaven el govern de la Generalitat i els partits que hi donaven suport.

La iniciativa Desobeïm, que ja va impulsar l’#acampada9N, neix de la campanya Independència per Canviar-ho Tot amb l’objectiu de defensar la desobediència civil com a única via cap a la independència real. La voluntat del poble i el dret a decidir sobre el nostre propi futur no poden estar supeditats a cap “legalitat” institucional (ni espanyola ni catalana) ni molt menys a les decisions arbitràries d’una entitat antidemocràtica com és el Tribunal Constitucional espanyol.

En la mateixa línia, amb el comitè local de Desobeïm a l’Eixample volem defensar, difondre i permeabilitzar als nostres barris el discurs de la desobediència com a única eina útil per materialitzar la independència dels Països Catalans. Una independència, recordem-ho, que no volem que es limiti al 9-N, a la consulta o a una eventual ruptura amb l’Estat espanyol, sinó que serveixi per canviar-ho tot.

L’actual convocatòria —el “nou 9-N”— ja se’ns feia insuficient, després de les constants renúncies i amputacions a la proposta inicial, dutes a terme per CiU per tal d’encabir-la dins del marc legal espanyol. La situació actual no es deriva només de les agressions —previsibles, d’altra banda— per part del govern espanyol, sinó que cal responsabilitzar-ne igualment CiU i la seva obsessió per respectar uns marcs legals injustos i antidemocràtics en el fet que ara siguem on som. Tanmateix, el que per nosaltres no és prou, pel Consell d’Estat del govern espanyol continua sent massa i ha decidit impugnar-ho en una demostració d’autèntica fòbia a la democràcia.

Des del comitè de l’Eixample de la campanya Desobeïm volem que el dret a decidir i la democràcia tornin al seu propietari legítim: el poble català, mobilitzat i convençut. Per aquest motiu, el 9-N tornarem a sortir al carrer i a desafiar la tirania de l’Estat espanyol amb un acte a la plaça del Fort Pienc de nou del matí a nou del vespre. Omplirem les places i els carrers de democràcia amb activitats de tot tipus, com ara exposicions, una cercavila, grups de debat sobre diverses temàtiques, un dinar popular i una projecció.

Ara és l’hora de la desobediència. Desobeïm pel Referèndum, per la Independència, pels Països Catalans!

Cap comentari

No hi ha cap comentari

No hi ha cap comentari. Vols afegir-ne un?

Escriu un comentari

Escriu un comentari