La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

Els Castellers de la Sagrada Família descarreguen a casa la torre de 7

La colla celebra els 12 anys amb la millor diada de la seva història acompanyada pels Castellers de Barcelona, els Castellers de la Vila de Gràcia i els Castellers de Sant Cugat
octubre 20
09:00 2014

Els castellers de la Sagrada Família van celebrar diumenge el seu dotzè aniversari en una diada històrica amb què van delectar el barri amb construccions de gamma alta de 7. La protagonista, la torre de 7, la van descarregar amb calma per segona vegada d’ençà que va començar la temporada. La setmana passada ja ho van aconseguir a la diada de la Jove de Vilafranca i van assolir un dels principals objectius de la colla.

La diada va començar a les 12 del matí amb una plaça de la Sagrada Família plena decidida a gaudir d’una jornada castellera tot i coincidir en hora amb l’acte central de la campanya “Ara és l’hora” de la plaça de Catalunya. Enguany, juntament amb la colla local van participar els Castellers de Barcelona, els Castellers de la Vila de Gràcia i els Castellers de Sant Cugat.

Els Castellers de la Sagrada Família van obrir plaça amb un 3 de 7 aixecat per sota, una construcció que tenen per la mà i que ja han descarregat vuit vegades en aquest 2014. Els Castellers de Barcelona van descarregar un 4 de 9 amb folre molt treballat i que va els va concedir l’honor de ser els primers en coronar la Sagrada Família com a plaça de 9. Els Castellers de Gràcia van tancar la primera ronda amb un 2 de 8 amb folre i els de Sant Cugat amb un 7 de 7.

En la segona, els locals van completar amb éxit la torre de 7 que tantes ganes tenien de tornar a portar a plaça després d’haver-la recuperat. A continuació es van poder veure dos 3 de 9 folrats per part dels Castellers de Barcelona i dels Castellers de Gràcia. Aquests últims, però, no el van poder descarregar i el castell va cedir moments posteriors a que l’enxaneta fes l’aleta. Els Castellers de Sant Cugat van materialitzar un 4 de 8 en un segon intent i que van haver de suar per poder-lo descarregar.

En l’última ronda els Castellers de Sagrada Família van descarregar el 7 de 7, que convertia aquesta diada en la millor de la seva història. Els Castellers de Sant Cugat van completar sense entrebancs el 3 de 8, els de Gràcia el 4 de 8 amb l’agulla i els de Barcelona el primer 3 de 8 amb l’agulla. Els de la camisa vermella van acabar enllestint la feina amb un pilar de 6 signant també la seva millor diada.

L’objectiu: la torre de 7

Dues actuacions consecutives completant el 2 de 7, aquest últim cop amb molta més seguretat i fermesa, confirmen que els Castellers de la Sagrada Família han recuperat l’estructura amb éxit. Després de descarregar-lo per primer cop a Sant Joan Despí el juny del 2013 la colla no ho havia pogut tornar a fer. Un dels objectius de la present temporada era tornar a incorporar la construcció al seu repertori.

El primer intent per la Mercè, desmuntat a últim moment quan l’enxaneta es va fer enrera quan enfilava els dosos després d’unes fortes sotragades, va mostrar que la construcció la tenien a tocar. L’esforç de la colla en els darrers assajos els ha aportat la confiança necessària per poder-la acabar portant a plaça.

Cap comentari

No hi ha cap comentari

No hi ha cap comentari. Vols afegir-ne un?

Escriu un comentari

Escriu un comentari