La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

L’Ajuntament pretén construir de forma irregular un aparcament d’autocars turístics en una zona verda

Consistori i Districte es desentenen de les obres i el veïnat es manifesta per aturar-les
L’Ajuntament pretén construir de forma irregular un aparcament d’autocars turístics en una zona verda
Membres de l'AVV i de la plataforma Recuperem el Niza tallen el carrer de Lepant i despleguen una pancarta exigint la zona verda / SANTI BONNIN
octubre 07
09:00 2014

La darrera setmana de setembre es van practicar una sèrie d’enderrocs d’antigues edificacions en la confluència dels carrers d’Aragó i de Lepant. El solar, qualificat com a zona verda, va il·lusionar el veïnat, que esperava des de feia anys l’adaptació de l’espai. Però la decepció va eclipsar ràpidament tota esperança quan van conèixer les intencions de l’Ajuntament: un aparcament provisional amb capacitat per a tretze autocars turístics.

Les veïnes de la zona i l’Associació de Veïns i Veïnes de Sagrada Família coneixien el projecte de construir un aparcament subterrani sota la zona verda, però no l’actual projecte. I així ho han declarat també des de l’àrea municipal d’Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Barcelona i el Districte de l’Eixample als representants de la plataforma veïnal del barri de Sagrada Família.

Segons membres de la plataforma, des de la regidoria d’Hàbitat Urbà se’ls ha traslladat que ni la iniciativa ni l’autorització prové d’aquesta àrea municipal. L’empresa gestora del solar, Bagursa, també ha comunicat que l’ordre prové del Districte de l’Eixample, que no obstant això ho nega.

Membres de la plataforma denuncien que la reurbanització de la zona s’ha saltat tots els processos de comunicació i informació pública previstos. Un cop començades les obres, els dubtes dels veïns pivoten sobre dos eixos: si aquestes places d’autocars permetran reduir el nombre d’autocars turístics aparcats en altres carrers del barri i, en segon lloc, si la pretesa provisionalitat del projecte es complirà. En saltar-se els processos d’informació pública, els veïns denuncien que desconeixen la durada exacta de la “provisionalitat” de l’aparcament.

La plataforma, immersa en altres lluites al barri, desconfia totalment de l’Ajuntament perquè recorda que el consistori ha pactat la construcció d’un supermercat Mercadona al Cine Niza i continua desentenent-se de les denúncies dels veïns pels pisos turístics que estan proliferant al barri.

Cap comentari

No hi ha cap comentari

No hi ha cap comentari. Vols afegir-ne un?

Escriu un comentari

Escriu un comentari