La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

L’#acampada9N fa nit a la plaça de Catalunya malgrat l’intent de desallotjament

Unes 50 persones dormen al ras després que els Mossos d'Esquadra requisessin les tendes de campanya
L’#acampada9N fa nit a la plaça de Catalunya malgrat l’intent de desallotjament
El grup d'independentistes que acampaven a la plaça han fet una seguda per evitar ser desallotjats / SANTI BONNIN
octubre 03
01:47 2014

Una cinquantena de persones han dormit al ras a la plaça de Catalunya després que els Mossos d’Esquadra intentessin desallotjar-los. Cap a la una de la matinada, un dispositiu policial format per uns 150 Mossos d’Esquadra i membres de la Guàrdia Urbana ha intentat desallotjar els acampats i ha requisat la vintena de tendes on pretenien dormir i passar la nit una cinquantena de membres de la campanya ‘Desobeïm’, impulsada per diferents organitzacions de l’Esquerra Independentista i que busca fomentar la desobediència institucional per celebrar la consulta d’autodeterminació del proper 9 de novembre.

A l’assemblea d’avui s’havia decidit acampar a la plaça de Catalunya almenys fins diumenge. Després de l’intent de desallotjament, els acampats han decidit dormir al ras i continuar amb les activitats previstes. Avui divendres està previst celebrar diverses xerrades al vespre i dur a terme una assemblea a les 21 h de la nit.

Els mossos fan un cordó policial després d'emportar-se totes les tendes de l'acampada / SANTI BONNIN
Els mossos fan un cordó policial després d'emportar-se totes les tendes de l'acampada / SANTI BONNIN

Es dóna la circumstància que l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha declarat des de Nova York que toleraria una acampada a la plaça de Catalunya, però no “eternament”. Trias ha considerat que tal com estava plantejada l’acampada davant la Delegació del Govern podia ser problemàtica pel fet d’estar situada al mig del carrer.

És la segona vegada en tres dies que els Mossos d’Esquadra prenen les tendes als manifestants. El passat dimarts els Mossos ja van desallotjar la primera acampada que es va fer, en aquest cas davant de la Delegació del Govern a Barcelona.

Cap comentari

No hi ha cap comentari

No hi ha cap comentari. Vols afegir-ne un?

Escriu un comentari

Escriu un comentari