La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

L’#acampada9N abandona la Delegació del Govern i acamparà avui a plaça Catalunya

Després de la manifestació d’estudiants del 9N, convocada a les 18.30 h, tornaran a la plaça per acampar-hi
octubre 02
11:02 2014

L’acampada proconsulta que dimarts va ser desallotjada pels Mossos d’Esquadra de davant de la Delegació del Govern, situada a la cruïlla entre els carrers de Roger de Llúria i Mallorca, va decidir ahir acampar a la plaça de Catalunya de Barcelona a partir d’aquest vespre per continuar reclamant la celebració de la consulta d’autodeterminació el proper 9 de novembre i apostar per la desobediència institucional i social.

Després de trobar-se la Delegació del Govern absolutament blindada per nombrosos efectius dels Mossos d’Esquadra, les 200 persones que van respondre a la convocatòria dels col·lectius de l’Esquerra Independentista agrupats a la campanya “Independència per Canviar-ho Tot” van decidir, mitjançant una assemblea, no acampar aquella nit i esperar a fer-ho avui a la plaça de Catalunya després de la manifestació d’estudiants proconsulta que començarà a les 18.30 h a la plaça de la Universitat.

Els Mossos d’Esquadra havien tallat totes les vies per accedir a la Delegació del Govern, acordonant un gran perímetre de seguretat dins del qual els veïns hi podien accedir mostrant el DNI, però no així els periodistes, a qui, “per seguretat” se’ls va denegar l’accés a la zona acordonada durant més d’una hora. Les cantonades tallades que impedien accedir a la Delegació del Govern eren les dels carrers de Pau Claris amb Mallorca, Roger de Llúria amb Roselló, Roger de Llúria amb València i Bruc amb Mallorca.

A pesar del fort dispositiu policial, la gent concentrada va començar cap a les 19 h del vespre els actes que tenien previstos, com un recital de poesia a càrrec de Pau Riba, Enric Casasses, Joan Vinuesa, Gerard Horta i David Caño. A les 21 h de la nit es va dur a terme l’assemblea, on es van debatre diferents opcions: si acampar aquella nit davant el cordó de seguretat, si fer-ho a la plaça de Catalunya o a la plaça de Sant Jaume o si esperar a fer-ho avui “per sumar més força”. Aquesta darrera opció va ser la que va trobar més suport en l’assemblea.

La jornada va acabar amb una manifestació que va recórrer l’Eixample de Barcelona i va acabar a la plaça de Catalunya, on es va cridar a “desobeir” i a acudir a la manifestació d’estudiants i a la continuació de l’#acampada9N.

Cap comentari

No hi ha cap comentari

No hi ha cap comentari. Vols afegir-ne un?

Escriu un comentari

Escriu un comentari