La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

L’#acampada9N se suspèn per la pressió dels Mossos i torna a convocar-se

Els Mossos carreguen contra independentistes que pretenien passar-hi la nit i s'emporten les tendes de campanya per la força
L’#acampada9N se suspèn per la pressió dels Mossos i torna a convocar-se
Els Mossos utilitzen la força per prendre les tendes d'acampada de les manifestants / VICENÇ MÁRQUEZ
setembre 30
23:09 2014

La jornada que ha omplert les places dels ajuntaments de Catalunya per mostrar el rebuig a la suspensió de la consulta per part del Tribunal Constitucional (TC) ha tingut una continuació a Barcelona amb una manifestació i una acampada per part de més d’un centenar de persones davant de la Delegació del Govern espanyol convocades per la campanya de l’Esquerra Independentista “Independència per Canviar-ho Tot”. L’acampada ha durat dues hores i, després que els Mossos d’Esquadra desallotgessin i encapsulessin els manifestants, s’ha aixecat i s’ha tornat a convocar per a dimecres a les 19 h per continuar mostrant el rebuig al veto de l’alt tribunal i l’aposta per la desobediència.

Un grup d’uns 300 manifestants ha sortit de la plaça de Sant Jaume cap a les 20 del vespre, on a aquella hora encara continuaven concentrades centenars de persones convocades per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, cap a la Delegació del Govern. Tal com havien fet el dia anterior, els manifestants de l’Esquerra Independentista han cridat per la desobediència institucional i han volgut pressionar el Govern de la Generalitat perquè posi les urnes el proper 9 de novembre malgrat la suspensió de l’alt tribunal. També han expressat malestar i disconformitat amb la decisió d’avui del Govern, que ha suspès tota la campanya institucional de la consulta a causa del veto del TC al 9-N.

A diferència de la concentració del dilluns, però, cap a les 21 de la nit han desplegat setze tendes de campanya i han començat a organitzar la logística per tal de seguir acampats “fins que es fes la consulta”. Quan encara no portaven una hora d’acampada, els Mossos d’Esquadra han desallotjat els concentrats, que s’han replegat en un cantó de la cruïlla entre els carrers de Roger de Llúria i Mallorca i han forcejat amb els agents antiavalots, que immediatament han cessat la càrrega. Ja sense tendes de campanya, els manifestants han tornat a ocupar l’asfalt davant de la Delegació del Govern mentre cridaven “sense desobediència no hi ha independència”, increpaven l’actitud dels agents i es preguntaven “què pensen sobre la càrrega els Mossos per la Independència [una sectorial de l’ANC formada per Mossos d’Esquadra]?”.

No havia passat ni mitja hora quan s’ha viscut el segon moment de tensió de la nit, quan els Mossos han tornat a carregar contra els independentistes i els han arraconat a la vorera del carrer Mallorca. Mentre alguns manifestants es mantenien dins del cordó, els que volien sortir-ne ho han fet i s’han quedat a l’asfalt del carrer de Mallorca. Els Mossos no han practicat cap detenció ni cap identificació.

Els manifestants han cantat L’estaca i Els Segadors i, a les 23.30 h han decidit en assemblea aixecar l’acampada i tornar a convocar per a l’endemà, dimecres 1 a les 19 h, un altre cop davant la Delegació del Govern per continuar protestant contra la suspensió de la consulta i reclamar-ne la celebració.

Cap comentari

No hi ha cap comentari

No hi ha cap comentari. Vols afegir-ne un?

Escriu un comentari

Escriu un comentari