La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

S’inaugura El Rec, l’ateneu popular del Fort Pienc

El Casal de Joves Xiroc i Arran Fort Pienc s'encarreguen de la gestió de l'espai, una antiga oficina de Bankia
S’inaugura El Rec, l’ateneu popular del Fort Pienc
Interior del nou ateneu durant la inauguració / @AP_ElRec
setembre 22
13:42 2014

L’ateneu popular El Rec es va presentar de forma oficial al barri el passat dissabte 20 de setembre. D’ençà l’ocupació d’aquesta antiga oficina de Bankia fa tres mesos, els dos col·lectius de joves que gestionen l’ateneu (el Casal de Joves Xiroc i Arran Fort Pienc) han estat realitzant tasques d’adequació de l’espai i s’hi han dut a terme alguns actes i assemblees de col·lectius com L’Ampli, la coordinadora de música jove del Fort Pienc.

El Rec és un espai que neix de la campanya “Exigim Espais”, que des del març passat duen a terme les joves del Fort Pienc per reclamar locals i espais on les associacions i col·lectius del barri puguin desenvolupar activitats i projectes fora de la tutel·la del districte i de l’Ajuntament.

Dissabte, coincidint amb les dates d’inici del curs escolar, es va fer la inauguració formal, que va donar el tret de sortida a l’espai i a la presentació de l’ateneu al barri.

La jornada va començar pels volts de les 11 del matí amb jocs de taula i la pintada de dos murals; un a l’exterior de temàtica feminista i un a l’interior amb contingut de caràcter antifeixista i en homenatge a la miliciana Marina Ginestà, qui també dóna nom a la biblioteca popular de l’ateneu. Simultàniament, començava el mercat sense diners que va estar en funcionament durant tot el dia a una de les sales de l’interior d’El Rec.

La presentació també va incloure un dinar popular que es va realitzar just a fora, al xamfrà de la cruïlla de Roger de Flor amb Ausiàs Marc. En acabar, el grup de folk Ljubliana and the Seawolf van amanir la sobretaula amb un concert en acústic que va ser molt ben acollit pel públic.

Un cop acabat el concert, els dos col·lectius que gestionen El Rec, Arran Fort Pienc i el Xiroc, van realitzar una xerrada presentant el projecte davant una cinquantena d’assistents, que també van participar del posterior brindis i la presentació del logotip i instal·lació del rètol de la porta de l’Ateneu.

La jornada va concloure amb un sopar d’entrepans calents i punxadiscos que van musicar la vetllada fins que El Rec va tancar les portes.

Cap comentari

No hi ha cap comentari

No hi ha cap comentari. Vols afegir-ne un?

Escriu un comentari

Escriu un comentari