La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

Seguiment polític a La Cruïlla per part de la Unitat d’Informació dels Mossos

Membres del casal independentista presenten una denúncia per un delicte de captació antijurídica d'imatges realitzada per funcionariat públic
Seguiment polític a La Cruïlla per part de la Unitat d’Informació dels Mossos
Xavier Monge (La Cruïlla), David Aranda (Alerta Solidària) i David Fernàndez (CUP-AE), a la sortida del jutjat de guàrdia després de formalitzar la denúncia / VICENÇ MÁRQUEZ
juliol 16
17:05 2014

El casal independentista de l’Eixample denuncia que ha estat objectiu de l’equip informador dels Mossos d’Esquadra. Ho han donat a conèixer en una roda de premsa que han ofert tot just després de formalitzar la denúncia al jutjat de guàrdia de la Ciutat de la Justícia, a l’Hospitalet de Llobregat. La Cruïlla assegura que s’han efectuat enregistraments en vídeo des dels edificis de davant que, segons creu, tenen com a finalitat elaborar un arxiu de les persones que hi passen.

Xavier Monge, soci i membre de l’equip legal del casal, assegura que aquesta pràctica és més greu quan està executada pels Mossos d’Esquadra, en tant que funcionaris, i està tipificada al Codi Penal. Els Mossos, per la seva banda, han al·legat que aquest seguiment està motivat per amenaces feixistes contra el casal, segons ha informat Monge. La Cruïlla, però, no havia posat cap denúncia en aquest sentit, ni ha patit mai cap atac feixista, ni havia estat informada d’aquesta cobertura policial, com hauria estat lògic en cas de ser víctima de tals amenaces. Segons David Aranda, portaveu de l’organització antirepressiva Alerta Solidària, aquest argument té el doble objectiu de legitimar de cara a l’opinió pública aquest tipus de vigilància i, alhora “inocular el virus de la por” entre la diversitat de militants i activistes que desenvolupen les seves activitats al casal. Han assegurat també que aniran fins al final amb aquesta denúncia i que, si decideixen arxivar-la, recorreran a l’Audiència Provincial.

El diputat de la CUP-AE al Parlament David Fernàndez ha acompanyat l’equip legal de La Cruïlla a posar la denúncia i ha intervingut a la roda de premsa. Fernàndez ha recordat que les gravacions des d’edificis propers a ateneus i casals no és una pràctica nova per part de la policia, i s’ha referit a casos recents com el de Kasa de la Muntanya i Can Vies. En aquest últim cas, que precisament va tenir lloc poc abans del desallotjament i enderroc d’una part de l’edifici, la justificació per part del cos policial també va ser una presumpta amenaça per part de grups d’extrema dreta. El diputat també ha assenyalat que els Mossos estan molt acostumats a fer servir totes les eines “que estan dins de la legalitat i també més enllà” per tal de confeccionar fitxers de persones de caràcter ideològic. Ha anunciat que la CUP interpel·larà el conseller d’Interior al Parlament en aquest sentit la setmana vinent.

Un comentari

  1. Eldeloscatorce
    Eldeloscatorce juliol 18, 11:54

    Nomes ho veig jo o aquest david te manía als mossos?quin mendelic!

    Respon a aquest comentari

Escriu un comentari