La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

La Coordinadora d’Entitats del Fort Pienc comença a caminar

Un any i mig després de començar a gestar-se, aquesta plataforma veïnal és ja una realitat
La Coordinadora d’Entitats del Fort Pienc comença a caminar
La plaça del Fort Pienc durant la I Fira d'Entitats / VICENÇ MÁRQUEZ
juliol 08
09:00 2014

Configurada per una vintena d’entitats del barri, incloent-hi aquest mitjà, la CEFP ha esdevingut el primer espai de trobada i coordinació de les diferents cares del teixit associatiu del Fort Pienc. L’associacionisme al Fort Pienc s’ha multipicat en quantitat i qualitat en els darrers deu anys i ha donat lloc a diverses entitats i col·lectius amb una gran pluralitat: des de l’Hort del Fort Pienc fins al Banc del Temps, passant per la cooperativa Arrels o Fort Pienc per la Independència. Des d’Arran Fort Pienc i el Casal de Joves Xiroc fins a l’Agrupació d’Aquarel·listes de Catalunya o l’Espai Creatiu Stay Hungry Stay Foolish.

La Coordinadora d’Entitats va presentar-se públicament el passat 10 de maig amb la primera edició d’una Fira d’Entitats del Fort Pienc ubicada a la mateixa plaça. Les diverses entitats van oferir infinitat de tallers i paradetes per donar a conèixer la seva activitat particular i la jornada va comptar amb activitats com un taller de cal·ligrafia àrab, un taller de planter, classes de boxa, l’inici del concurs de poesia, taller d’aquarel·la, una contacontes, actuacions de la Bastonera de l’Eixample i el debut de La Bolxepienca, el grup de percussió del Fort Pienc. Un dinar popular va dotar la jornada d’un espai de cohesió i coneixença entre el centenar de veïnes i veïns que hi van assistir, i en acabar es va fer públic el resultat del concurs de logotips per a la Coordinadora, en què tothom havia pogut votar durant el dia. Un concert a càrrec de l’Ampli, la recentment creada Coordinadora de Música Jove del barri, va concloure la jornada.

Amb aquesta nova eina les entitats tenen la voluntat de generar vincles forts entre les diferents expressions associatives, tenir la capacitat de realitzar treball comú en qüestions que afectin el conjunt del barri i ser una eina amb la qual poder canalitzar les inquietuds i aspiracions del veïnat. Alhora, la Coordinadora d’Entitats té la voluntat d’esdevenir un espai d’interlocució amb el Districte i l’Ajuntament, atesa la representativitat que es desprèn d’un òrgan compost per l’ampli ventall d’entitats veïnals.

Amb un llarg recorregut per davant i un munt de reptes en l’àmbit local, les entitats de la Coordinadora es troben en un estat d’il·lusió i motivació per seguir amb la construcció d’una xarxa veïnal de cooperació i suport mutu entre les entitats al Fort Pienc.

Articles relacionats
Etiquetes
Comparteix

Cap comentari

No hi ha cap comentari

No hi ha cap comentari. Vols afegir-ne un?

Escriu un comentari

Escriu un comentari