La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

El veïnat de la Sagrada Família inaugura el CSOA La Indústria

Alliberen una antiga entitat bancària de Caixa Catalunya situada al carrer de la Indústria, 181, per convertir-la en un nou centre social okupat i autogestionat al servei del barri
El veïnat de la Sagrada Família inaugura el CSOA La Indústria
Façana del Centre Social Okupat Autogestionari La Indústria
juliol 01
16:00 2014

El veïnat de la Sagrada Família va inaugurar el nou Centre Social Okupat La Indústria, situat en el número 181 del mateix carrer de la Indústria, el passat diumenge 29 de juny. La propietat de l’edifici prové del traspàs de capital immobiliari de l’entitat financera Caixa Catalunya al sector turístic: l’actual propietària és una empresa dedicada a invertir en hotels i allotjaments per a turistes.

La jornada d’inauguració va començar a les onze del matí amb una cercavila reivindicativa des de l’Ateneu Popular de l’Eixample, actualment en procés de desallotjament amb finalitats especulatives, que s’hauria d’haver portat a terme abans del passat dia 30 de juny. La cercavila va ser una performance reivindicativa sobre la problemàtica del turisme que va recórrer els principals carrers fins al nou centre social, denunciant les dificultats que comporta per a la convivència la sobreexplotació que viu el barri de la Sagrada Família.

Un cop obert i presentat el nou centre okupat va tenir lloc una xerrada-debat d’experiències sobre l’okupació amb membres de la PAH Barcelona, Can Piella, el Banc Expropiat, Can Vies, La Gordíssima i l’Ateneu Popular de l’Eixample. Les assistents van poder escoltar diferents formes d’autogestió i van poder compartir inquietuds i aficions amb la resta del públic. En acabar van fer un dinar vegà els beneficis del qual anaven destinats a la reconstrucció de Can Vies.

Començada la tarda, el grup Asetatro Compañía de Teatro va delectar els més petits i els grans amb l’obra Justícia amb interrogant, una crítica comparativa de la justícia no massa distant de la que vivia el moviment anarquista durant el pistolerisme. En acabar, van impartir un taller de circ on la gent que hi va participar va poder practicar malabars en un ambient distès i divertit. Un concert de folk acústic va concloure la jornada d’inauguració, amb què es pretén encetar un nou projecte obert i autogestionat per fer front a les necessitats del barri.

Amb aquesta okupació ja són tres els nous centres socials alliberats a l’Eixample en el darrer mes, el posterior a l’efecte Can Vies: El Rec (Fort Pienc), l’Ateneu La Porka (Sant Antoni) i el més recent, el CSOA La Indústria. Actualment són cinc els espais alliberats a l’Eixample, sumant aquestes darreres okupacions a l’Ateneu l’Entrebanc a Sant Antoni, okupat a l’abril d’aquest any, i l’Ateneu Popular de l’Eixample a la Sagrada Família.

Vídeo de la cercavila reivindicativa:

Cap comentari

No hi ha cap comentari

No hi ha cap comentari. Vols afegir-ne un?

Escriu un comentari

Escriu un comentari