La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

L’ateneu La Porka obre les portes al veïnat

Quart local okupat al districte de l’Eixample
L’ateneu La Porka obre les portes al veïnat
Façana del nou Ateneu La Porka / @ATENEULAPORKA
juny 20
15:58 2014

Un nou espai al barri de Sant Antoni s’alliberava al voltant de la primera setmana de juny per part d’un grup de veïnes. Després d’una setmana dedicada a organitzar-se, difondre el projecte i netejar l’espai, aquest diumenge 15 de juny s’ha fet una primera inauguració de l’espai malgrat que encara queda molta feina per adequar-lo. Com és habitual en la majoria de casos, les entitats financeres deixen els locals en un estat deplorable de deixadesa i destrossa. El local, propietat de Bankia, estava abandonat des de feia mig any.

El nou espai okupat es troba al mig de l’avinguda Mistral, a la cantonada amb el carrer Rocafort, una situació ideal al barri per tal de donar-se a conèixer i ser un espai de referència per al veïnat i els moviments socials, un cop desallotjada La Otra Carboneria el passat mes de març mitjançant un gran i desproporcionat dispositiu policial.

En un diumenge amenaçador de pluja, l’ateneu La Porka s’ha presentat al barri amb la ja mítica combinació de vermut i paella popular, congregant una cinquantena de persones dinant al mig de l’avinguda Mistral, per després fer una assemblea oberta per definir els possibles usos i activitats del nou ateneu.

La inauguració de La Porka crea un escenari mai vist a l’Eixample, amb espais alliberats a cada costat del Districte: l’Entrebanc a l’Esquerra de l’Eixample, El Rec al Fort Pienc, l’Ateneu Popular de l’Eixample (en perill de desallotjament!) a Sagrada Família i, finalment, l’ateneu La Porka a Sant Antoni. Un total de quatre espais que fan palesa la necessitat de convertir l’Eixample en un districte viu i combatiu més enllà de l’etiqueta de barri dormitori i que, ara més que mai, mantenen viva la flama de l’okupació després de l’efecte Can Vies.

Cap comentari

No hi ha cap comentari

No hi ha cap comentari. Vols afegir-ne un?

Escriu un comentari

Escriu un comentari