La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

El Rec: nou espai alliberat al Fort Pienc

S'ha alliberat un nou espai al barri del Fort Pienc. L'ateneu popular El Rec es troba al carrer d'Ausiàs March amb Roger de Flor. Durant el cap de setmana s'ha habilitat l'espai i s'hi han realitzat diverses activitats per començar a omplir de vida el nou projecte
El Rec: nou espai alliberat al Fort Pienc
Alliberament de l'espai durant la cercavila convocada durant el berenar de primavera
juny 10
10:37 2014

L’ateneu popular del Fort Pienc va ser inaugurat el passat divendres 6 de juny després de ser okupat per un grup de joves del barri. La plaça del Fort Pienc es va començar a omplir, cap a les 20 hores, de persones que anaven a participar del berenar de primavera que havia convocat el Moviment Juvenil del Fort Pienc. Moltes de les persones que van acudir a la convocatòria anaven disfressades, amb xiulets i motius de festa, i van iniciar una rua des de la plaça, que va continuar baixant pel carrer d’Ausiàs March fins arribar a la cruïlla amb el carrer de Roger de Flor, on es troba el nou ateneu, una antiga sucursal de Caja Madrid.

El vespre va ser acompanyat, també, per algunes de les integrants del grup de percussió La Bolxepienca, que va fer una mica de soroll per animar la cercavila mentre estava aturada davant el nou espai, on van presenciar-ne l’obertura oficial.

Moltes veïnes i veïns sortien des del balcó en sentir que la rua avançava i, també, qui hi havia a peu de carrer preguntava pel nou espai, unes hores més tard, quan el jovent s’hi trobava assegut a l’entrada. Les joves que conformen el Moviment Juvenil del Fort Pienc van obrir aquest espai com a reivindicació per la falta de locals al barri. Així doncs, el nou ateneu popular estarà obert a totes les veïnes per tal d’oferir un nou lloc de trobada, entre d’altres activitats que s’hi faran.

Les joves del Fort Pienc, que des del passat mes de març reclamen a través de la campanya “Exigim Espais” locals i espais on les associacions i col·lectius del barri puguin desenvolupar activitats i projectes fora de la tutel·la del districte i de l’Ajuntament, han trobat amb l’okupació d’aquest local una manera de dur a terme les seves reivindicacions.

Fa un any, el casal La Resposta, propietat de Núñez i Navarro, va ser desallotjat. L’ateneu popular del Fort Pienc pren ara el relleu a La Resposta com a espai okupat al barri.

Les joves del Fort Pienc han habilitat l’espai, durant el cap de setmana, per dinamitzar-lo amb diverses activitats. Dissabte es va obrir una votació popular per escollir el nom i, d’entre les tres propostes que hi havia, va guanyar El Rec, nom que fa referència al Rec Comtal, que passava per la zona, i per acabar la jornada, la Coordinadora de Música Ampli va organitzar una jam-session. Diumenge, els Monòlegs de la Vagina, un grup de dones que fan monòlegs entorn de qüestions de gènere i sexualitat, van fer una actuació al vespre. Ja entrada la nit, es va fer el passi de la pel·lícula En el nombre del hijo, un film que tracta sobre el conflicte d’Irlanda del Nord i la situació i demandes dels presos polítics de l’IRA.

Així doncs, l’ateneu El Rec ja està en marxa i obert al veïnat, amb l’objectiu de generar noves fórmules de participació juvenil en la vida al barri del Fort Pienc.

Cap comentari

No hi ha cap comentari

No hi ha cap comentari. Vols afegir-ne un?

Escriu un comentari

Escriu un comentari