La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

L’Eixample es mobilitza contra el desallotjament i l’enderrocament de Can Vies

Més de cent persones marxen des de la seu del districte fins a Sants per donar suport al centre social
L’Eixample es mobilitza contra el desallotjament i l’enderrocament de Can Vies
Columna de manifestants de l'Eixample al pas per la plaça Letamendi
maig 29
16:41 2014

Més d’un centenar de persones es van concentrar ahir a l’Eixample en solidaritat amb Can Vies, el centre social autogestionat del barri de Sants que dilluns va ser desallotjat pels Mossos d’Esquadra i enderrocat a instància de l’Ajuntament de Barcelona.

El veïnat de l’Eixample, alguns ciutadans anònims i d’altres membres de col·lectius del barri com ara l’Ateneu Popular de l’Eixample, un altre centre social que es troba en perill de desallotjament, van concentrar-se primer davant de la seu del districte, situada al carrer del Bruc amb Aragó, per posteriorment marxar cap al barri de Sants pel carrer Aragó.

A l’alçada del carrer de Viladomat, als manifestants vinguts de la Sagrada Família, el Fort Pienc, el Poblet i la Dreta de l’Eixample s’hi van sumar un parell de centenars de persones provinents del barri de Sant Antoni i de Ciutat Vella.

Entre consignes de “Si toquen Can Vies, ens toquen a totes” o “Si Can Vies va a terra, l’Eixample en peu de guerra” els manifestants van arribar cap a quarts de nou del vespre a la plaça de Sants, punt des d’on, juntament amb altres veïns vinguts de pràcticament tots els barris de Barcelona i de poblacions com l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà o Badalona, va començar a desfilar una manifestació d’unes 6.000 persones pel carrer de Sants.

La manifestació es va acabar cap a les deu de la nit, quan les furgonetes de la brigada mòbil dels Mossos d’Esquadra van dissoldre la manifestació després que un grup d’una trentena de persones els llancés diversos objectes.

Prèviament, el dispositiu policial dels Mossos, que barrava el pas a la marxa pel carrer de Sants, havia anunciat a través del megàfon que la manifestació no estava autoritzada per avançar fins a la seu del districte de Sants, situada al mateix carrer.
Mentre alguns manifestants bolcaven contenidors i començava —sumant-se a la que queia amb intensitat des del cel— la pluja d’objectes cap als Mossos d’Esquadra, la policia iniciava la dispersió de la manifestació amb el canó de so i pots de fum, abans d’engegar la càrrega que va posar punt i final a la marxa, que es donava per desconvocada.

Va ser aleshores quan van començar els enfrontaments entre la policia i diferents grups de manifestants, que es van allargar fins a quarts d’una de la matinada i van incendiar per tercera nit consecutiva el barri de Sants, i que s’han saldat amb 28 detinguts.

Els manifestants, a més de criticar la política seguida per l’Ajuntament de Barcelona i l’alcalde Xavier Trias pel que fa al desallotjament i l’enderrocament de l’històric centre social de Can Vies, que era al barri de Sants des de feia disset anys, també van voler donar suport, com també va fer LA INTERVIA, a La Directa, la seu de la qual va patir dilluns un atac per part dels Mossos d’Esquadra, i a La Burxa, que ha perdut la seu a causa de l’enderrocament de Can Vies.

Al llarg de dimecres, a banda de les mobilitzacions a Barcelona, es van produir concentracions de suport a Can Vies en més d’una vintena de municipis dels Països Catalans.

Cap comentari

No hi ha cap comentari

No hi ha cap comentari. Vols afegir-ne un?

Escriu un comentari

Escriu un comentari