La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

Recuperem el nostre barri, recuperem la nostra història: Festa Major Jove del Poblet

Torna la Festa Major del barri de la Sagrada Família i, amb aquesta, la Festa Major Jove del Poblet, organitzada —a diferència d’altres anys— per un nou col·lectiu del barri
Recuperem el nostre barri, recuperem la nostra història: Festa Major Jove del Poblet
Logo dels Joves del Poblet, nou col·lectiu que organitza les Festes Majors de Sagrada Família
maig 02
11:11 2014

La nova plataforma Joves del Poblet pretén ser un espai de trobada de tot el jovent del barri, passant per totes les entitats i joves a títol individual, per tal de treballar problemes que ens afecten diàriament i fomentar i cohesionar el teixit associatiu del barri estrictament juvenil.

En aquest context, Joves del Poblet ha organitzat unes festes autogestionades del barri i per al barri, tot presentant una alternativa d’oci a les joves i reivindicant l’espai públic com a eix principal. A més, denunciem l’actual “marca” Barcelona: el nostre barri és un dels màxims atractius turístics i això ha creat una massificació i un barri pensat per al turisme i no per a les veïnes. A més, l’Ajuntament obstaculitza els col·lectius i el veïnat en la realització d’activitats al carrer i l’ocupació de l’espai públic. Denunciem també l’especulació que hi ha al darrere d’aquest model de ciutat, fet que es pot veure clarament en l’imminent desallotjament de l’Ateneu Popular de l’Eixample, un referent del moviment social al barri que volen tirar a terra.

Aquesta Festa Major Jove es va iniciar amb el brindis tradicional que va tenir lloc el dijous 24 d’abril a l’Ateneu Popular de l’Eixample. Dissabte al matí es van desenvolupar dues activitats per a públics de totes les edats: d’una banda, una gimcana infantil que pretenia recuperar l’essència del Poblet i la seva cultura popular, a través d’un seguit de proves organitzades per diferents entitats del barri (Castellers de la Sagrada Família, Bestialots Espurants, Beirão Percussió, Fal·lera Gegantera Sagrada Família, AE Antoni Gaudí i AEiG Anselm Albareda). D’altra banda, una xerrada organitzada per LA INTERVIA sobre l’evolució de la comunicació popular al barri, dels anys 70 fins avui, que va comptar amb la participació de l’Associació de Veïnes i Veïns de la Sagrada Família; de Jordi Mir Garcia, professor de la Universitat Pompeu Fabra i director del Centre d’Estudis de Moviments Socials, i de Víctor Yustres, periodista a LA INTERVIA, que va explicar els reptes als quals s’enfronta aquest nou mitjà de comunicació popular.

El segon cap de setmana arrenca el  divendres 2 de maig a la plaça de Sagrada Família, amb un sopar jove i amb el primer Concurs de Grups Musicals dels Castellers de la Sagrada Família. El dissabte serà un dia ben atapeït i començarà a les 11.00h del matí amb la primera edició de les activitats juvenils del Poblet. Aquesta consistirà en una competició per equips on les contendents es batran en diversos duels de destresa, energia i imaginació en un ambient distès i de competència sana entre les participants, la qual finalitzarà amb una gran prova final amb sorpresa. Per tal d’omplir l’estómac, agafar forces després d’haver gastat tanta energia durant el matí i continuar enfortint els vincles entre el jovent del barri, hi haurà un dinar popular. Després gaudirem d’una cercavila de colles bastoneres convidades d’arreu del Principat, tot celebrant la II Diada Bastonera de la Bastonera de l’Eixample. Les primeres festes organitzades per Joves del Poblet finalitzaran amb el Concert Jove de Festa Major, en què participaran Txaplankat, guanyadors de l’EixampleSona 2013; Mig ¼ de Segle; els valencians Atupa, i els PD Festassa.

Així doncs, animem el jovent a participar i col·laborar en totes aquestes activitats per tal de continuar donant vida al nostre barri, el Poblet.

Visca la Festa Major Jove del Poblet!

Cap comentari

No hi ha cap comentari

No hi ha cap comentari. Vols afegir-ne un?

Escriu un comentari

Escriu un comentari