La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

La Xarxa d’habitatge juvenil: una nova oportunitat de suport mutu

El propòsit, que es presenta el 10 d’abril a l’Ateneu Popular de l’Eixample, pretén crear un nou projecte d’autoorganització per a les joves que viuen als barris del Fort Pienc i la Sagrada Família.
La Xarxa d’habitatge juvenil: una nova oportunitat de suport mutu
Cartell de la presentació de la Xarxa d'Habitatge Juvenil del 10 d'abril
abril 01
16:00 2014

Les joves de dos dels barris de l’Eixample de la Barcelona del negoci turístic i l’especulació, el Fort Pienc i la Sagrada Família, han decidit impulsar un espai per a les joves emancipades als seus barris: la xarxa d’habitatge juvenil. Aquesta eina d’autoorganització vol ésser un espai on compartir coneixements, donar suport mutu i engegar projectes de vida en comú, en clau juvenil. Aquesta xarxa d’habitatge pretén donar respostes col·lectives als problemes que pateixen les joves i, així, apropar-se a viure col·lectivament en una ciutat pensada per viure-hi individualment.

Cal recordar que aquesta xarxa  pot ser una eina molt útil pel jovent, ja que és un col·lectiu que viu en la precarietat: taxa de desocupació o de contractes temporals molt elevada i, en general, condicions laborals desfavorables. Els preus dels habitatges als barris i la falta d’ajuts per a l’emancipació juvenil empitjoren la situació. El jovent del barri té dificultats per aconseguir espais d’autonomia personal i de trobada, i encara més d’intimitat.

El dijous 10 d’abril, la Xarxa d’habitatge juvenil es presentarà a l’Ateneu Popular de l’Eixample (passatge Conradí, 3). Allà es farà una primera trobada amb les joves del barri interessades on s’explicaran diferents models i experiències d’autoorganització col·lectiva, com ara el Grup d’Habitatge i Espai Públic de la Vila de Gràcia o el projecte de comunitat gracienc L’Armadillo. També serà el moment per reflexionar sobre les necessitats que tenen les joves i poder construir el projecte entre totes per donar resposta a la realitat quotidiana. A la ciutat ja hi ha moltes experiències positives amb les xarxes de suport mutu veïnals, però aquesta serà la primera que s’engega amb una perspectiva estrictament juvenil.

Cap comentari

No hi ha cap comentari

No hi ha cap comentari. Vols afegir-ne un?

Escriu un comentari

Escriu un comentari