La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

La multitudinària marxa pel dia de la dona treballadora omple els carrers de Barcelona

La ciutat va clamar contra l'opressió de gènere, emfatitzada enguany per la reforma de la llei de l'avortament
La multitudinària marxa pel dia de la dona treballadora omple els carrers de Barcelona
Bloc de la plantilla de Panrico a la manifestació.
març 10
16:05 2014

Milers de persones van omplir els carrers de Barcelona per lluitar contra l’opressió de gènere el passat 8 de març, Dia de la Dona Treballadora. La marxa, encapçalada per un bloc no mixt i una pancarta on es llegia “Contra la violència patriarcal i capitalista; desobediència feminista”, va començar a plaça Universitat i va travessar el centre fins a plaça Sant Jaume. Durant la manifestació, diverses accions en contra del patriarcat van deixar empremta pels carrers. El rebuig a la reforma de la llei de l’avortament impulsada per Alberto Ruiz-Gallardón va ser una constant.

Des de les treballadores en vaga de Panrico, que caminaven darrere una pancarta on es llegia “Res a celebrar, però molt per què lluitar”, fins a un grup de dones musulmanes que reivindicaven amb força el dret a vestir lliurement,  passant per sindicalistes i militants de tota mena d’organitzacions polítiques, lesbianes, trans, mares, estudiants, aturades… El 8 de març d’enguany va unir tota mena d’agressions patriarcals que pateixen les dones d’arreu en un sol clam de lluita.

El denominador comú de tots els trams de la marxa va ser el rebuig frontal a la reforma de la llei de l’avortament de Gallardón, motor de mobilització per a molta gent fora d’espais polititzats. L’església de Sant Jaume, al barri Gòtic, va rebre aquesta indignació en forma de mural, on les manifestants van tacar una de les parets amb la mà amb pintura vermella per denunciar la responsabilitat de l’Església en les morts que ocasionarà el tancament legal a l’avortament.

La gran indústria de la moda també va rebre la denúncia contra la violència que exerceix contra les dones en forma de pressió estètica. Cites feministes en esprai i cartells van tapar els aparadors de les principals marques del centre de la ciutat. Tot i l’acció directa, no van haver-hi càrregues policials, per la qual cosa la multitudinària marxa va acabar el seu recorregut davant l’Ajuntament amb actuacions de caire festiu de diversos col·lectius.

– Crònica publicada al blog Escarni Públic

Cap comentari

No hi ha cap comentari

No hi ha cap comentari. Vols afegir-ne un?

Escriu un comentari

Escriu un comentari