La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

Nova concentració pel dret al propi cos davant la Sagrada Família

Prop d'un centenar de manifestants participa en un acte en resposta a una manifestació antiavortista
Nova concentració pel dret al propi cos davant la Sagrada Família
Actuació musical i lectura de poemes / Sergi Richards
febrer 26
16:00 2014

Sota el clam “Avortament lliure i gratuït, seguim plantant cara” van reunir-se ahir al vespre més de cent persones a l’avinguda Gaudí en un acte convocat per la campanya Independència per canviar-ho tot. A l’escenari, situat davant el temple de la Sagrada Família, van tenir lloc diferents actuacions per reivindicar els drets sexuals i reproductius de les dones i denunciar l’atac i vulneració d’aquests drets, fonamentalment, per part de l’Església.

L’acte començava amb  la lectura d’una militant de l’Esquerra Independentista d’un manifest reclamant el dret de les dones a decidir pel seu propi cos, en el context d’una lluita per “una independència que serà feminista o no serà”.

A l’acte van participar altres veus que com la d’una integrant de Dones Llibertàries de la CGT de Catalunya, que va interpretar unes cançons de la lluita feminista, els poemes feministes acompanyats per un violoncel, i la interpretació dels Monòlegs de la Vagina, a càrrec d’un grup de joves del Fort Pienc.

També es va aprofitar l’ocasió per fer ressò d’altres reivindicacions com l’imminent desallotjament de l’Ateneu Popular de l’Eixample, la lluita pels drets laborals de les treballadores i treballadors de Panrico i les mobilitzacions contra la pujada dels preus del transport públic organitzades per la plataforma Stop Pujades Transport.

En acabar les diferents actuacions, va arribar la manifestació antiavortista que baixava des de l’Hospital de Sant Pau per l’avinguda Gaudí. El grup d’antiavortistes, liderat per l’associació Provida, avançava darrere dels agents dels Mossos d’Esquadra que feien retrocedir la manifestació pel dret al propi cos. Els manifestants van llançar globus d’aigua al col·lectiu antiavortista.

A la cruïlla dels carrers Provença i Marina, un nombrós cordó policial impedia l’accés al grup pel dret al propi cos mentre l’antiavortista accedia a l’interior del temple de la Sagrada Família, on es va mantenir fins que es va desconvocar la manifestació per l’avortament lliure i gratuït.

Aquesta convocatòria coincideix amb les nombroses protestes que han tingut lloc durant aquest mes de febrer amb l’objectiu de mostrar el rebuig a la contrareforma de l’avortament del ministre Alberto Ruiz Gallardón. Unes demandes que es mantindran el proper mes de març, amb actes especials coincidint amb el 8 de març.

Cap comentari

No hi ha cap comentari

No hi ha cap comentari. Vols afegir-ne un?

Escriu un comentari

Escriu un comentari