La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

Suport a les set imputades per l’Audiència Nacional

Una concentració solidària davant la seu de CDC va denunciar "el col·laboracionisme del govern català amb el tribunal espanyol"
Suport a les set imputades per l’Audiència Nacional
La concentració conclou a Jardinets de Gràcia després d'una breu cercavila
febrer 24
11:59 2014

Prop de mig centenar de persones es van aplegar davant la seu de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a Barcelona per mostrar el seu suport a les set independentistes citades a declarar a l’Audiència Nacional —de les quals tres són veïnes de l’Eixample—, el passat divendres 21 de febrer. Amb el lema “L’estat culpable, CiU còmplice”, la convocatòria pretenia al mateix temps fer visible una mostra de suport a les imputades, d’una banda, i denunciar l’actitud dels Mossos d’Esquadra i del govern català, que han col·laborat i facilitat la tasca en tot moment a les autoritats espanyoles.

La forta presència policial va marcar tot el desenvolupament de l’acte: més d’una dotzena d’unitats antiavalots vigilaven de prop les persones que es concentraven davant la seu. Tot i que no hi va haver incidents, Martí Majoral, portaveu de l’organització antirepressiva Alerta Solidària, una de les convocants de l’acte, va apuntar que “el desplegament policial desproporcionat en un dia com aquest i davant d’una convocatòria d’aquestes característiques és també una eina de coacció i intimidació per part de les forces repressives”.

Malgrat que la meteorologia no acompanyava, la pluja sobtada que va deslluir l’acte no va ser un impediment per desenvolupar les accions previstes. Després de desplegar una pancarta de suport i cridar proclames en suport de les set imputades i contra la política de la por promoguda tant pel PP com per CiU, es va llegir un text de solidaritat. Els parlaments es van clausurar amb la intervenció d’una de les imputades, coneguda a l’Eixample per la seva participació activa en el teixit associatiu del barri. Després d’aquestes paraules d’agraïment, la concentració es va desplaçar en cercavila tallant el carrer Còrsega fins als Jardinets de Gràcia, on es va donar l’acte per finalitzat.

Declaració de l’última imputada a Madrid

L’acte estava convocat en el dia en què s’havia desplaçat a Madrid per declarar davant de l’Audiència Nacional l’últim dels set independentistes, també veí de l’Eixample i conegut dins del moviment veïnal del Fort Pienc. De fet, el procediment que s’ha dut a terme és un dels motius de queixa de les imputades i del grup de suport, tal com es va fer públic en un manifest emès per Alerta Solidària: les imputades han estat citades a declarar a Madrid, a 650 quilòmetres de casa seva, i cadascuna en un dia diferent, de manera que les citacions han quedat repartides entre el 6 i el 21 de febrer.

L’origen de les acusacions es remunten als actes commemoratius de l’Onze de Setembre de 2013, en què es van cremar públicament les banderes espanyola, francesa i europea i es van veure cartells de suport amb les fotos de dues preses polítiques catalanes. Per aquests fets, l’Audiència Nacional vol imputar delictes d’ultratge a Espanya, injúries a la Corona i fins i tot apologia del terrorisme. Cal passar abans, però, per tot un procés judicial que encara és molt lluny de finalitzar.

Les manifestants tallen el carrer de Còrsega
Les manifestants tallen el carrer de Còrsega

Cap comentari

No hi ha cap comentari

No hi ha cap comentari. Vols afegir-ne un?

Escriu un comentari

Escriu un comentari