La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

IX Mercat Sense Diners, i tu per què hi vas?

Per primera vegada aquest 2014, les veïnes i veïns dels voltants del passeig de Sant Joan van poder gaudir del mercat sense diners de l'Eixample dreta
febrer 18
12:07 2014

Una vegada més, i ja en són nou, la confluència del passeig de Sant Joan i el carrer de Provença va tornar a veure muntar les taules i les cadires del Mercat Sense Diners que organitza la Xarxa de Suport Mutu de l’Eixample Dreta.

La majoria d’assistents són aficionats a aquest tipus de mercats i en tenen una llarga experiència. Per això no era sorprenent veure com se saludaven els uns als altres com si fossin veïns d’escala. Els motius i les motivacions de les participants —tant de qui munten la seva taula, com de qui només mira— varien segons la persona. De totes maneres, l’afany per donar una altra vida a allò que una mateixa ja no utilitzarà és la base que les fa moure fins al següent mercat on l’intercanvi sigui la moneda.

El passat diumenge 16 de febrer, el temps va deixar celebrar la jornada amb normalitat malgrat el fred. Mentre encara quedaven paradetes posades, un membre de la campanya Cárcel=Tortura va exposar la situació dels presos que estan en lluita i especialment la de José Antunez Becerra, en vaga de fam des de fa més d’un mes. A la tarda, i amb el mercat recollit, les cançons de la cantautora B12 i el recital de textos i poesia van posar el punt i final.