La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

Festa Major i resistència: defensem La Carboneria!

El divendres 17 de gener comencen les Festes Majors de Sant Antoni, tres setmanes després haurem de frenar el desallotjament de La Carboneria.
Festa Major i resistència: defensem La Carboneria!
Façana del centre social okupat La Otra Carboneria
gener 17
16:26 2014

El proper divendres 17 de gener comencen un any més les Festes Majors d’hivern al barri de Sant Antoni, aquell triangle enganxat entre Paral•lel i Gran Via que últimament resulta ser el barri de moda de certa Barcelona. Tanmateix les festes d’aquest any estan marcades per altres esdeveniments.

Després de cincs anys arrelat al barri, el centre social okupat La Otra Carboneria es veu clarament amenaçat per l’ombra del desallotjament. La data està ja fixada per sentència pel 6 de febrer. Novament, Sant Antoni veu com les urpes de l’especulació, o la simple i perversa acció quotidiana dels bancs (Barklays, en aquest cas), estan de nou apuntant al barri, com ja va passar amb La Rimaia l’any passat. Si el desallotjament es produís, perdríem un espai social de relació que ha permès enfortir la xarxa veïnal i construir alternatives al barri i a la ciutat. Un espai de ruptura del dia a dia, un espai de referència pels moviments socials, un espai d’alegria. La Festa Major és doncs l’oportunitat idònia per reivindicar els espais alliberats i crear barris més enllà de la marca Barcelona.

Com no podria ser d’una altra manera, La Carboneria (La Carbo) participa amb altres entitats del barri (Assemblea de Joves de Sant Antoni, Esplai Totikap, Assemblea de Barri, Diables, Toca’l 2, Bar Prize i Ateneu Layret) en la construcció de la Festa Major Jove de Sant Antoni, que inicia els seus actes el proper 17 de gener amb el Correbars, començant a l’Ateneu Layret i ballant i bevent fins a l’envelat, on ens esperarà el concert organitzat per l’esplai amb motiu del seu 25è aniversari, el TotiFreshtival. Les festes es desenvolupen entre dos caps de setmana, així que hi haurà actes de tota mena i per a tots els públics. El dissabte tenim una cita amb el millor del reggae i, el dia següent, arriba la cinquena edició del ja mític tribut a Amunike, un torneig de futbol apte només pels bons patxangueros. Entre setmana, fan aparició el teatrefòrum de Pallapupes, presentant “Ella”, el cinefòrum de l’Assemblea de Barri i la presentació de la Plataforma Unitària contra el Feixisme i el Racisme a l’Ateneu Layret.

Un bon sopar i concert obrirà el segon cap de setmana de la mà del Sopar Jove, que arriba ja a la seva dissetena edició, tot un repte. El dissabte gaudirem d’activitats de matí i tarda per a totes les edats i diumenge ja podeu anar preparant les vostres paelles i ganivets, que us esperem a totes als concursos de truites i paelles, un acte destinat a fer créixer el nostre estomac a la recerca d’una bona figura. Però no podríem acabar la Festa Major sense el tradicional correfoc dels Diables del barri, que posa punt i final a les festes el 26 de gener.
Fem una crida a que us apropeu per Festes al barri de Sant Antoni, participeu en els seus actes i gaudiu d’allò més. Recordeu però, que també és el moment d’estar atentes als propers moviments de l’Ajuntament en contra de La Carboneria: podeu assabentar-vos de com resistir entre totes a la seva pàgina web. La Carbo es queda 5 anys i molts més!

Salut i Bona Festa Major Jove!

[informacio align=”dreta” title=”Per a més informació”]
Cartell FMJ Sant Antoni 2014
Cartell FMJ Sant Antoni 2014