La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

Mobilització veïnal contra el desallotjament de l’Ateneu Popular de l’Eixample

La jornada de reivindicació, debat i cultura popular a la plaça Sagrada Família va visibilitzar dissabte el suport del veïnat al centre social okupat
Mobilització veïnal contra el desallotjament de l’Ateneu Popular de l’Eixample
Cartell amb globus en defensa de l'Ateneu Popular de l'Eixample.
gener 13
09:00 2014

“L’Ateneu es queda! El barri contra l’especulació” va ser el lema de la jornada organitzada pels col·lectius de l’Ateneu Popular de l’Eixample (l’APE) per denunciar el procés judicial de desallotjament del centre social, okupat des de fa 9 anys al passatge Conradí número 3.

Cap a dos quarts de dotze del dissabte, una cinquantena de persones van participar en una cercavila reivindicativa que va recórrer els carrers de Sagrada Família. Amb càntics contra l’especulació i els atacs als col·lectius autogestionats del barri, els manifestants van visibilitzar la problemàtica de l’Ateneu i van assenyalar també culpables. Algunes persones van fer pintades i van enganxar cartells a la paret de l’antiga illa Myrurgia, afectada també per un cas especulatiu, que va generar una contundent mobilització veïnal. També van tirar ous a un baix en lloguer de la immobiliària Núñez i Navarro, que té un gran nombre de locals buits a Barcelona i que va pressionar per fer efectiu el desallotjament del casal popular La Resposta, al barri del Fort Pienc.

La cercavila va acabar a la plaça de la Sagrada Família, on els castellers del barri van fer uns pilars en suport de l’Ateneu davant de prop de cent persones. Tot seguit, es va iniciar una taula rodona sobre l’especulació i el model de ciutat. Van prendre la paraula l’antropòleg Manuel Delgado, que va fer una crítica al “civisme” promogut pels ajuntaments; Joan Itxaso, membre de la plataforma històrica del barri Salvem la Myrurgia, que va explicar aquesta lluita històrica contra la construcció d’un hotel en un edifici destinat a equipaments públics; i Víctor Todó, membre de l’APE i col·laborador de LA INTERVIA, que va fer un repàs històric del cas de l’Ateneu i la trama especulativa que hi ha al darrere, que ja va detallar en un article en aquest mitjà.

Després del debat, es va alliberar una pancarta amb globus verds amb el logo de l’Ateneu que es va enlairar per damunt del temple de la Sagrada Família. La jornada va cloure amb l’actuació de la Bastonera de l’Eixample i amb un vermut popular gratuït per a les veïnes.

Un comentari

  1. Jaume
    Jaume gener 26, 21:15

    Gràcies per oferir una alternativa periodística de qualitat 🙂

    Respon a aquest comentari

Escriu un comentari