La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

L’Eixample es mobilitza contra la pujada de preus del transport públic

Unes 40 persones del barri de l'Eixample s'han concentrat aquesta tarda a la parada d'Arc de Triomf per protestar contra la pujada de preus del transport públic a Barcelona.
L’Eixample es mobilitza contra la pujada de preus del transport públic
gener 03
21:58 2014

sagrera

Unes 40 persones del barri de l’Eixample s’han concentrat aquesta tarda a la parada d’Arc de Triomf per protestar contra la pujada de preus del transport públic a Barcelona. Un cop a dins de l’estació, els veïns han obert les barreres per mostrar la seva indignació amb el fort increment de preus del transport decretat per l’Autoritat Metropolitana del Transport (AMT), a pesar de que la inflació a Catalunya és gairebé nul·la (un 0,3% el novembre passat). Tot i aquest irrisori augment de preus general, la T-10, el bitllet més utilitzat, s’ha encarit un 5,1% i ha passat a costar 10,30 euros. El segon bitllet més utilitzat, la T-50/30, ha pujat un 8,4% fins als 42,50 euros i el bitllet senzil ho ha fet un 7,5% fins als 2,15 euros.

L’acció reivindicativa s’ha repetit a les parades de Glòries, El Clot i La Sagrera. Allà, els veïns de l’Eixample s’han trobat amb altres manifestants de Nou Barris i Sant Andreu que també havien realitzat accions similars als seus barris i han fet una crida conjunta a seguir amb les mobilitzacions contra l’augment del preu del transport públic.

fotomaquina

Des de fa mesos, diversos col·lectius com la plataforma No Paguem, convocant de les accions d’avui, venen denunciant l’opacitat dins de TMB i l’AMT. Fa només unes setmanes es va conéixer que el salari dels alts directius de TMB ronda els 100.000 euros més plusos i altres complements. A banda, l’empresa manté 603 directius fora de conveni dels quals no se sap el sou que perceben.

El mes passat la CUP i la COS van denunciar el president i vicepresident de TMB, Joaquim Forn (CiU) i Dídac Pestaña (PSC), per malversació de fons públics fruit del pagament a tota la plantilla (no només als treballadors que l’havien reclamat) dels 15 minuts de descans corresponents al treball de 6 hores seguides. Els demandants consideren que fer aquest pagament no reclamat suposa només una mostra de connivència de l’empresa pública amb els sindicats majoritaris.