La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

El rebuig a la nova llei de l’avortament omple els carrers de Barcelona

El moviment feminista respon a l'aprovació de la normativa d'interrupció de l'embaràs amb una concentració ahir a la Delegació del Govern.
El rebuig a la nova llei de l’avortament omple els carrers de Barcelona
desembre 21
08:21 2013

Crits de lluita feminista revestien la ciutat després que el Consell de Ministres aprovés la reforma de la llei de l’avortament ahir. L’avantprojecte de llei de “protecció de la vida del concebut” i dels drets de la dona, presentada pel ministre de Justícia, Alberto Ruíz-Gallardón, va portar a més d’un centenar de persones a concentrar-se a les 19h davant la Delegació del Govern (carrer Mallorca, 278). Consignes, pancartes i manifestos van servir per mostrar el descontentament davant d’una reforma que el PP tenia al seu programa electoral i que fa retornar al marc normatiu del 1985.

Cap a les 20h es va decidir convocar, de forma espontània, una manifestació fins a la plaça Sant Jaume. Sota el lema “Jo decideixo, jo desobeeixo” s’avançava pel carrer Llúria en direcció a l’Ajuntament. Abans d’arribar a Sant Jaume, però, sota els peus de la Catedral de Barcelona, ressonava un missatge de lluita i disconformitat. “Fora rosaris dels nostres ovaris”, s’alçaven les veus que es trobaven a la plaça de la seu. Finalment, la manifestació va acabar davant l’Ajuntament amb una clara consigna: la lluita pels drets de les dones continua.

Nova llei de supòsits

Fins ara, qualsevol dona podia avortar lliurement dins el termini de les primeres 14 setmanes. En cas de greu risc de vida o salut de l’embarassada o anomalies del fetus, el termini s’allarga fins a les 22 setmanes i, si es detecten anomalies fetals incompatibles amb la vida, no hi ha límit temporal.

La nova llei, elaborada pel ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, penalitza l’avortament en tots els casos, tret dels supòsits de violació o que existeixi perill per a la vida o la salut mental o física de la dona. Pel que fa al primer cas, sempre que sigui dins les primeres 12 setmanes i, pel que fa el segon, fins a la setmana 22. A més a més, la nova llei prohibeix que les menors puguin avortar sense consentiment patern.

Cap comentari

No hi ha cap comentari

No hi ha cap comentari. Vols afegir-ne un?

Escriu un comentari

Escriu un comentari