La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

El Casal Tramuntana recull aliments i continua la seva propaganda benèfica

El centre neofeixista organitza de nou un banc d'aliments que, segons el Departament de Benestar i Família, no necessita de cap llicència específica.
El Casal Tramuntana recull aliments i continua la seva propaganda benèfica
Octaveta del banc d'aliments del Casal Tramuntana per les dues cares
desembre 12
19:51 2013

El Casal  Tramuntana, el centre neofeixista ubicat al carrer Independència 333, al barri del Clot de Barcelona, continua la seva activitat al barri. Seguint l’exemple de grups ultres europeus com Alba Daurada a Grècia, el casal ha iniciat una campanya de recollida d’aliments amb un clar biaix identitari. Abans d’ahir, membres del Tramuntana van repartir pamflets davant d’un supermercat Mercadona del barri de la Sagrada Família, però al web del casal es pot veure com la recollida d’aliments fa mesos que està en funcionament. En aquests pamflets s’observa que la recollida d’aliments té un marcat caràcter identitari i xenòfob: va dirigit a “les famílies catalanes que pitjor ho estan passant amb aquesta crisi integral”, i també demana que “les famílies espanyoles que necessiten ajuda” es posin en contacte amb el casal.

En la pàgina web del casal es poden veure imatges del repartiment d’aliments que els seus membres han dut a terme cada tercer cap de setmana de mes per a quatre famílies, segons dades del centre. Però la campanya de recollida d’aliments s’ha intensificat: des del novembre, els anuncis del Tramuntana s’han tornat més freqüents i a mitjans del mes passat,  ja tenien recollits cent quilos de diversos productes de primera necessitat, segons informació de la seva web. En els fulls de mà que van repartir dimecres a la porta del supermercat, però, es remarca que volen ajudar “famílies espanyoles” i “famílies catalanes”.

Sense llicència

Una portaveu del Departament de Benestar i Família ha assenyalat que el Casal Tramuntana no necessita una acreditació específica per realitzar la recollida i el repartiment d’aliments sempre que a l’interior del local que ocupen no es manipulin els aliments. L’Ajuntament de Barcelona ha indicat que, a pesar que el Tramuntana no té llicència d’activitat, els neofeixistes poden recollir i repartir aliments perquè qualsevol associació que tingui llogat un local, com el cas del Tramuntana, pot fer-ho. L’Ajuntament ha rebutjat precisar quina associació té llogat el local.

Aquesta iniciativa se suma a tota una campanya d’accions benèfiques amb les qual el grup neofeixista vol mostrar-se com un grup solidari de cara a la societat. Al banc d’aliments se li sumen fins a tres donacions de sang a l’Hospital de Sant Pau o la creació d’un grup ecologista del casal a principis de desembre, IberNatura.