La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

La comunitat educativa de l’Eixample mostra el seu rebuig als pressupostos de la Generalitat

La plataforma AMPA Eixample es Mou va sortir al carrer per defensar l’educació pública el diumenge 24 de novembre.
La comunitat educativa de l’Eixample mostra el seu rebuig als pressupostos de la Generalitat
El bloc AMPA Eixample es mou camí de la manifestació / MIQUEL GENÉ
novembre 27
17:59 2013

Alumnes, mares i pares de l’Eixample van tornar a manifestar-se, en aquest cas, per dir “no” als pressupostos de la Generalitat per al 2014. Les AMPA de l’Eixample qualifiquen la nova proposta pressupostària de “nova retallada als serveis públics i a les polítiques socials més bàsiques”.

El pressupost del Departament d’Ensenyament porta dos anys en decreixement. El 2014 la comunitat educativa rebrà vora 450 milions d’euros menys d’inversió. L’actual cop de tisora al ja minvat pressupost educatiu -que no arriba al 15% dins dels pressupostos generals- es traduirà en retallades en beques escolars, manca de substitucions de mestres quan estan malalts i augment de les ràtios d’alumnes per classe, tal i com afirma al seu bloc l’AMPA de l’escola Diputació.

La plataforma en defensa de l’educació pública de l’Eixample va participar en un acte al solar de Les Germanetes a dos quarts d’onze del matí de diumenge. Aquest espai, a l’Esquerra de l’Eixample, va ser seu de diverses activitats que van aplegar alumnes, mares i pares amb professionals de l’educació, com ara una xocolatada, un taller de pancartes i una xerrada.

Al migdia, l’AMPA Eixample es Mou es va unir al bloc educatiu de la manifestació “Aturem els pressupostos antisocials” al Passeig de Gràcia de Barcelona. Aquesta mobilització, la darrera d’un cicle de manifestacions a tot el Principat entre els dies 21 i 24 de novembre, va aplegar entre 9.000 i 11.500 persones, segons La Directa. Segons la plataforma eixamplina, la intenció és aturar uns pressupostos que només provocaran  “un augment de la segregació escolar i de la pressió econòmica que han de suportar les famílies”.