La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

Vist per a sentència el judici pel desallotjament de l’Ateneu Popular de l’Eixample

Una cinquantena de manifestants s'han concentrat com a mostra de suport dimarts a les 12h davant de la Ciutat de la Justícia, on es celebrava el procés civil per desallotjar el centre social okupat del barri de la Sagrada Família
Vist per a sentència el judici pel desallotjament de l’Ateneu Popular de l’Eixample
Pancarta en defensa de l'Ateneu Popular de l'Eixample
novembre 19
21:54 2013

Nou anys després de l’ocupació, els col·lectius de l’Ateneu Popular de l’Eixample podrien ser expulsats d’aquest espai. Dimarts al matí s’ha celebrat el judici per la via civil pel desallotjament de l’edifici okupat. En el judici han comparegut els representants de la propietat —un antic magatzem que portava abandonat onze anys— i tres membres d’algunes de les entitats que li han donat vida des del 2004. A l’exterior, unes 50 persones simpatitzants i integrants d’aquests col·lectius s’han concentrat per mostrar la seva solidaritat i el seu rebuig al procés i han penjat una pancarta en suport a l’Ateneu. Minuts abans del judici, un agent dels mossos d’esquadra s’ha aproximat als manifestants per saber si eren representants del centre social i quin tipus de reivindicació anaven a realitzar.

La vista ha començat a les 13h. La defensa ha intentat paralitzar el procés per un defecte de forma, atès que la denúncia no estava dirigida contra els col·lectius ocupants i basant-se en el fet que es desconeix qui ocupa concretament l’espai. La jutgessa, però, ha desestimat l’al·legació.

Un total de quatre persones han comparegut com a testimonis de la defensa. Representants de la cooperativa de consum I un Rave, membre de l’Ateneu des de gairebé els inicis, un membre del taller de dibuix de l’Ateneu i un de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrada Família han explicat la tasca social que s’ha estat duent a terme durant aquests anys al número 3 del passatge Conradí. La quarta persona s’ha identificat com a ocupant del pis superior de l’immoble.

Els propietaris, per la seva banda, han intentat argumentar que l’okupació es va realitzar just després del tancament del local, tot i les proves fotogràfiques que mostren l’interior de l’edifici en runes quan es va okupar el 2004.

Finalment, el judici ha quedat vist per a sentència, que es farà pública en unes setmanes.