La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

Èxit de la segona edició del Correllengua de l’Esquerra de l’Eixample i Sant Antoni

L'esdeveniment, que enguany es realitzava a l’avinguda Roma, va repetir malgrat la pluja l’èxit de la primera edició, celebrada l’any passat als Jardinets de l’Alguer del barri de Sant Antoni
Èxit de la segona edició del Correllengua de l’Esquerra de l’Eixample i Sant Antoni
Concurs el Gran Dictat
novembre 18
12:27 2013

L’actuació del poeta i veí del barri, David Figueres, el dijous 14 de novembre, va donar el tret de sortida al Correllengua de l’Esquerra de l’Eixample i Sant Antoni, tot i que el gruix dels actes estaven programats per al dissabte 16. Figueres va presentar l’espectacle “Si n’era Aspriu o Salvador…”, amb motiu de l’any Espriu. L’activitat, que va entusiasmar al públic, es va celebrar a la seu de l’Associació de Veïnes i Veïns de l’Esquerra de l’Eixample, on finalment es van acabar realitzant les activitats de dissabte a causa del mal temps.

Així doncs, les entitats organitzadores (AVV Esquerra Eixample, AVV Sant Antoni, ANC Esquerra Eixample, ANC Sant Antoni, Ateneu Layret, Assemblea Gai Triangle Rosa, ERC, CUP i JERC) van mantenir les activitats programades per al dissabte amb l’excepció del concert, que va ser suspès per la pluja. Els actes van començar a les 11 h del matí amb un contacontes antipatriarcal, que va entretenir la mainada tot fomentant un punt de vista crític amb els rols de gènere. Paral·lelament, joves i grans van participar en una competició lingüística inspirada en el programa de televisió El Gran Dictat, amb molt bona acollida per part del públic. Tot seguit, representants de l’Assemblea de Docents de les Illes Balears i del professorat del Principat van donar contingut en una xerrada sobre el català a l’escola, presentada per la reconeguda filòloga Carme Junyent. En acabar l’acte, David Figueres va ser l’encarregat de fer una lectura de poemes de Miquel Martí i Pol, a qui va dedicada l’edició d’enguany del Correllengua en el desè aniversari de la seva mort. A continuació, l’escriptora catalanoargentina Patrícia Gabancho va llegir el manifest del Correllengua, que va arrencar l’aplaudiment del públic.

Finalment, una paellada popular va aplegar veïns i veïnes al voltant de la taula per cloure aquesta segona edició del Correllengua als  barris de Sant Antoni i de l’Esquerra de l’Eixample.